19.04.2024 16:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прапори партії регіонів порвали під час урочистотей в Холодному Яру. Відео

У Черкаській області під час традиційного вшанування історичних героїв України в Холодному Яру не дали підняти прапори партії регіонів перед початком мітингу.

Урочистості відбулися в неділю, 21 квітня, у селах Медведівка, Івківці, Мельники та на хуторі Буда в Черкаській області, передає Радіо Свобода.

Перед початком меморіального мітингу близько десяти чоловіків хотіли розгорнути прапори партії регіонів. Однак учасники мітингу з вигуками «Банду геть!» зірвали прапори партії регіонів та поламали вудки, на яких вони мали висіти. Міліція не втручалася в сутичку.

 

 

Святкування, присвячене героям Холодного Яру, відкрили ударами на тулумбасі «чорні запорожці». Пізніше на хуторі Буда освятили козацьку зброю.

Меморіальний мітинг за участю представників опозиції почали біля пам’ятників холодноярцям та Юрію Горлісові-Горському у селі Мельники. В урочистостях на пам'ять про героїв Холодного Яру взяли участь понад дві тисячі людей.

З урочищем Холодний Яр на Черкащині пов'язані декілька історичних подій: гайдамацьке повстання і Холодноярська січ на початку XVIII століття, Коліївщина на чолі з Максимом Залізняком та Іваном Гонтою в 1768 році, Холодноярська республіка 1919–1922 років під проводом Василя Чучупака. Про події в Холодному Яру в 1920-х роках написав у романі «Холодний Яр» письменник Юрій Горліс-Горський, який був учасником тих подій.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-04-2013 9:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100