25.04.2024 04:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Навіщо єврею Порошенко Київ?

Не далі, як рік тому (березень 2012-го) без п’яти хвилин мільярдер Петро Порошенко (преса писала, що на його рахунку понад 980 мільйонів доларів США) ламав публічну комедію з приводу того, чи йти йому в міністри. Що, мовляв, мені там робити, навіщо мені та міністерська влада.

Виникає цілком логічне запитання: так скільки ж заробив за не повний рік (здається, лише за дев’ять місяців) у владі пан Порошенко? Оскільки цього не робить сам Петро Олексійович – не звітує, попрацюємо за його. Тим паче, що відповідь на це питання неждано-негадано надійшла з Тель-Авіва.

Цими днями, як відомо, ізраїльський аналітичний центр Forbes включив трьох товстосумів України – Ріната Ахметова, Віктора Пінчука і Петра Порошенка до списку найбагатших… євреїв світу.

Не будемо виясняти, чому, здається, татарин Ахметов і Порошенко стали враз євреями (припускаю тому, що мають, можливо, ізраїльське громадянство), але постать скромного Петра Олексійовича цікава з іншого боку. Серед євреїв-мільярдерів у тому примітному списку він зайняв 130-е місце, але що важливо, за рік його гаманець поважчав більш як півтора рази, на його рахунку, як стверджує ізраїльський Forbes тепер знаходиться 1,6 мільярди доларів США.

Тобто, за останній рік, основна частина якого була потрачена паном Порошенком на служіння в команді Азарова-Януковича, принесла йому персональний приріст у шістсот мільйонів доларів США. Саме в той час, коли ще декілька відсотків громадян України стали жебраками, опинилися за межею бідності.

Як ви думаєте, для чого тепер цьому публічно оєвреєному українцю Київ? Про що він, до речі, уже відверто заявляє з екранів власного «5 каналу».  Щоб поділитися з киянами своїми статками? Щоб зробити багатшими жителів столиці, щасливішими?  Чи для того, аби лишень примножити власні статки?

 

 

Олександр Горобець, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-04-2013 9:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100