25.04.2024 12:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Голос «тушки» з УДАРу зробив пожиттєвою суддею одіозну дочку регіонала

Одіозний депутат iз фракції партії «Удар» почав голосувати синхронно з провладною більшістю...

Скандальним виявилося голосування за постанову парламенту про пожиттєве обрання нових суддів.

Опозиціонери перед голосуванням вимагали, щоб їм була надана інформація про суддів, котрі б мали бути призначені радою довічно. Однак спікер цю вимогу проігнорував i поставив проект постанови про «Про обрання суддів» на голосування.

І ось — несподіванка. Разом з комуністами й регіоналами та кількома позафракційними за неї проголосував i єдиний депутат-опозиціонер iз фракції «Удар» Ярослав Дубневич.

Тобто його зрадницький голос вийшов вирішальним, оскільки відповідна постанова набрала 226 голосів. Він — єдиний з ударівців — проголосував «за».

Це при тому, що перед голосуванням лідер фракції «Удару» Віталій Кличко заявляв, що депутати з опозиції виступають проти задіяної процедури призначення суддів.

«Я хочу пояснити ту ситуацію, що сталася. Представники всіх фракцій зібралися у пана Володимира Рибака, і було ухвалено рішення, що ці скарги ми скеруємо в комітет для розгляду, а цих суддів оголосимо та викреслимо їх прізвища, і за них голосувати не будемо, а за всіх інших ми голосуємо всі разом. Що сталося? Навмисно були порушені домовленості — тільки для того щоб судді бачили, хто насправді їх підтримує, і кому вони зобов'язані своїм призначенням», — заявив Віталій Кличко.

До речі, серед призначених суддів є доволі скандальні особи. Зокрема, безстроково суддею Господарського суду Києва стала дочка покійного прем'єра Криму Василя Джарти, близького друга Віктора Януковича, Вікторія.

Остання прославилася любов'ю до розкішного життя. Свій відпочинок вже тепер довічна суддя Джарти проводить на популярних курортах Маямі та в Куршевелі, а потім хизується цим на своїй сторінці у соцмережі Facebook. Полюбляє дороге шампанське, котре п'є просто з пляшки, та розкішні автомобілі. А суддею працює лише п'ять років...

 

Ось ця суддя-мажорка, дочка відомого "регіонала", отримала свою посаду пожиттєво завдяки зраді одіозного депутата від "Удару"

 

А вже наступного дня Ярослав Дубневич знову шокував своїх виборців. Під час голосування за відставку уряду Миколи Азарова депутат був відсутній у залі. Чому, знаючи, що в парламенті головуватимуть за відствку уряду, Ярослав Дубневич не був у залі — питання риторичне.

Тож вже на четвертий місяць роботи в парламенті Ярослав Дубневич став черговою політичною повією, і першою — у фракції партії «Удар». Але доволі специфічною, він як хамелеон: з виборцями — опозиціонер, у парламенті — слуга «регіоналів».

Його поведінка пояснюється просто: будучи фігурантом декількох гучних кримінальних справ щодо розкрадання бюджетних коштів через «конвертаційні центри», він гарячково пробує свою політичну лояльність до влади обміняти на безкарність у кримінальних процесах.

Депутат Микола Томенко вважає, що відсутність його колег під час голосування за резолюцію недовіри уряду Азарова свідчить про їх підігравання владі. За словами політика, «прес-секретарі цих депутатів щодня можуть
залишати коментарі на Фейсбуці про те, як вони борються з владою і які вони опозиціонери, але справжня опозиційність перевіряється політичними та кадровими голосуваннями».

Депутатів, котрі не голосували за відставку уряду, можуть виключити з опозиційної фракції. Про це заявив депутат від «Батьківщини» Сергій Соболєв. «Я вважаю, що такою має бути політична відповідальність таких осіб, які корупційні інтереси ставлять вище, ніж відповідальність перед виборцями», — додав Соболєв.

Ситуацію з проваленим голосуванням за відставку уряду Азарова аналізуємо також iз віце-президентом Асоціації політичних консультантів України Андрієм Бодровим i аналітиком “Першої рейтингової системи” Михайлом Басарабом.

— Про що свідчить відсутність майже півтора десятка депутатів від опозиції під час розгляду такого принципового питання, як відставка уряду?

М. Басараб: — По-перше, про те, що наша опозиція є надзвичайно неоднорідною. По-друге — що багато опозиційних депутатів з певних політичних чи бізнесових міркувань не налаштовані на жорстке протистояння із владою. Якщо Кличко і Мартиненко не відважилися проголосувати за відставку уряду, то дуже сумнівно, що вони зможуть проявити рішучість у момент значно серйознішого конфлікту із владою.

А. Бодров: — Перед засіданням керівники фракцій проводили організаційну роботу і повідомляли своїм підлеглим про те, що їхня участь у засіданні є конче потрібною. Ігнорування депутатами такого попередження — це зрада інтересів їхніх фракцій і їхніх виборців. Саме тому вважаю, що це не випадковість, і неучасть у голосуванні є свідомою.

— Значить депутати, які вчинили всупереч рішенню опозиційних фракцій, мають домовленості з владою?

А. Бодров: — Триває процес попередньої легалізації “тушок”. Голосування за суддів та відставку уряду показало, хто є хто.

М. Басараб: — Як на мене, в опозиційних фракціях є ще кілька десятків депутатів, які співпрацюють iз владою. Вони не пишуть заяви про вихід із фракції і, можливо, ніколи цього не зроблять — лише тому, щоб їх не називали “тушками”. Тобто “група ризику” в складі опозиції існує для того, щоб у певні критичні моменти проявити себе.

 

 

 

Богдан Куфрик, газета «Експрес»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-05-2013 10:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100