18.04.2024 12:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Єврокомісія закликає оперативно розслідувати побиття журналістів у Києві

Європейська комісія закликає українську владу «оперативно і ефективно» розслідувати інцидент із побиттям журналістів під час акцій, що відбулися у Києві 18 травня 2013 року.

"Ми не бачимо необхідних дій з боку відповідальних правоохоронних органів, спрямованих на встановлення винних. Тому ми закликаємо українську владу оперативно і ефективно розслідувати звинувачення в застосуванні насильства, зокрема щодо журналістів. Особи, винні в насильстві, повинні бути притягнуті до відповідальності, вони не повинні залишатися безкарними ", — озвучив позицію Європейської комісії представник європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано.

За його словами, у Брюсселі «з тривогою спостерігали за інцидентами між учасниками мітингів, які пройшли в Києві у минулі вихідні».

«У зв'язку із цим повідомлення про насильство щодо журналістів є предметом, який викликає тривогу. Ми шкодуємо, що міліція була не в змозі захистити права на мирні зібрання», — сказав Стано.

Він також запевнив, що в Європейській комісії будуть продовжувати «приділяти увагу необхідності забезпечення безпечного і безперешкодного прояви права на свободу зборів і свободу ЗМІ».

«У світлі нашого діалогу з владою ми підкреслюємо важливість прийняття поліпшеного законодавства про свободу зібрань у відповідності з європейськими стандартами», — підкреслив він.

Як відомо,  до української влади  із закликом розслідувати інцидент та притягнути нападників до відповідальності звернулася Freedom House. Із подібною заявою також виступив міжнародний Комітет захисту журналістів. Свою стурбованість інцидентом вже висловив посол Великобританії в Україні Саймон Сміт.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-05-2013 8:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100