28.03.2024 13:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Курченко відбере «Укрнафтобуріння» у Коломойського?

Нафтогазова група СЕПЭК веде переговори про купівлю газодобувної компанії «Укрнафтобуріння», якій належить ліцензія на Сахалінське родовище.

Про це розповів на умовах анонімності топ-менеджер однієї з нафтогазових держкомпаній, пише Forbes.

Як повідомляється, цю інформацію підтвердили два менеджери  СЕПЭКа.

За словами одного з них, принципова домовленість про угоду досягнута, залишилося утрясти юридичні формальності. Залежно від методики оцінки, вартість всієї компанії може становити від 200 млн доларів до 800 млн доларів.

«Основний власник „Укрнафтобуріння“ Ігор Коломойський каже, що нічого не чув про угоду», — пише видання.

В кінці минулого року, як повідомляє видання, в структурі акціонерів «Укрнафтобуріння» відбулися зміни.

Deripon Commercial, якій на 30 вересня 2012 належало близько 90% акцій компанії, до початку 2013-го зменшила свій пакет до 44,99%. Основними власниками Deripon є Коломойський з партнерами.

Новими акціонерами газової компанії стали дві британські фірми, зареєстровані в 2012 році, — Ares Systems і Ariana Business. Керуючі директори та власники 100% акцій обох компаній, за даними Британського реєстру — громадянки Латвії, 27-річна Катерина Вякса і 40-річна Еріка Акменкальне.

«Коломойський сказав, що не веде переговорів про продаж своєї частки ні з Сергієм Курченко, який вважається основним власником СЕПЭК, ні з будь-ким іншим», — йдеться в матеріалі.

За словами Коломойського, власники компанії мають переважне право на викуп своїх часток у інших акціонерів, але про те, що хто-небудь з партнерів планує продати свою частку групі Курченко, мільярдер не чув.

Як повідомляється, за контроль над родовищем українські бізнесмени б'ються вже дев'ять років.

З 2000 по 2004 рік «Сахалін» розробляля українсько-польська компанія «Девон» і державна «Укрнафта».

У 2004-му Держкомітет з природних ресурсів, який очолював тоді Микола Злочевський, забрав у цього тандему права на розробку родовища і передав їх «Укрнафтобурінню».

У січні 2011-го Міністерство екології на підставі рішення Окружного адміністративного суду надало спецдозвіл на промислову розробку «Укрнафтобурінню». До того часу Злочевський продав 90% «Укрнафтобуріння» структурам Коломойського.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-06-2013 16:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100