20.04.2024 12:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Україна не прогресує у виконанні вимог ЄС

Після проведення незалежного моніторингу International Renaissance Foundation (Міжнародний Фонд Відродження) встановив, що Європейський Союз не відчуває істотного прогресу у виконанні Україною умов, необхідних для підписання угоди про асоціацію.

International Renaissance Foundation випустив незалежний моніторинговий звіт під назвою «Асоціація з ЄС: як Україна виконує завдання».

У звіті поданий аналіз прогресу української держави у виконанні протягом першої половини червня 2013 року одинадцяти умов, визначених ЄС, а саме:

1. Виборче законодавство та практика, збалансований доступ медіа;

2. Вибіркове право, виконання постанов Європейського суду з прав людини, умови утримання людей під вартою;

3. Кримінально-процесуальний кодекс, уникнення тортур, самоврядування адвокатури;

4. Судова реформа та реформа прокуратури;

5. Реформа міліції;

6. Конституційна реформа;

7. Підготовка до встановлення зони вільної торгівлі з ЄС;

8. Боротьба з корупцією;

9. Реформа менеджменту державного фінансування;

10. Розширення повноважень Рахункової палати;

11. Розвиток бізнесу та покращення інвестиційного клімату.

Висновок, до якого дійшли незалежні експерти – у жодному з 11 випадків Україна не демонструє значних зрушень.

Щодо чотирьох із них помітним є певний прогрес (2, 3, 8, 10), щодо п’яти — лише мінімальний прогрес (4, 6, 7, 9, 11) та щодо решти – жодного прогресу (1, 5).

При цьому у звіті зазначається: у зв’язку з тим, що до рішення ЄС про підписання чи непідписання угоди про асоціацію лишається мало часу, Союз не вимагає від України миттєвого перетворення на демократію.

Більше того, достатнім буде прогрес у хоча б кількох ключових сферах, головне – це засвідчення активного політичного процесу. «ЄС не очікує повного вирішення усіх наявних проблем», — йдеться у звіті.

Документ International Renaissance Foundation акцентує на деяких загальних позитивних моментах у сфері підготовки до асоціації, а саме — співпрацю уряду з опозицією, попри їх політичну конфронтацію, а також готовність обох до кооперації з ЄС. Серед негативних моментів — недостатня прозорість процесу впровадження змін та недостатнє залучення до нього громадських експертів.

Насамкінець у звіті зазначається, що підписання угоди про асоціацію має відбутися у будь-якому випадку, оскільки завдяки цьому ЄС матиме більше важелів впливу на Україну.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-06-2013 12:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100