29.03.2024 16:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На журналістів СТБ напали під час зйомки забудови лісу в Ірпені. Відео

Під час зйомки забудови зелених територій в Ірпені на оператора телеканалу СТБ напали.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» написала журналістка Ірина Федорів.

«Після скандальної сесії (міськради Ірпеня, де розглядалося питання забудови зелених територій міста) журналістка програми „Вікна-Новини“ Ірина Драбок вирішила проїхатись Ірпенем й подивитись, що будують забудовники», — повідомила Федорів.

«На сесії погодили зонування та генплан. Ми поїхали на одну вулиць, де були зведені нові будинки. Оператор почав знімати адресні плани. В цей час я пішла разом з місцевим жителем Лаврентієм поспілкуватися з мешканцем який живе в одному з таких будинків. Потім повернулася по оператора. Я побачила як 5 чоловіків його скрутили, заламували йому руки. Він стояв на вулиці,» – процитувала вона розповідь Ірини Драбок про те, як їх зустріли люди забудовника.

«В нього намагались відібрати й зламати техніку. У цей час я почала голосно кричати, що ми журналісти. Оператор неодноразово наголошував, що він оператор телеканалу СТБ. Через скручені руки не міг дістати посвідчення», — розповіла кореспондентка.

 

 

«Оператора відпустили лише тоді, як викликали міліцію. Вони тримали наш штатив. Але коли оператор почав знімати погрози, з камери вирвали об'єктив і забрали у своє авто», — додала вона.

«Це знімали на мобільний, поруч з нами так само новобудову знімала інша група „Надзвичайних новин“. Я покликала на допомогу, поки ми чекали міліцію. Під'їхала міліція. „Надзвичайні новини“ фільмували увесь процес. Саме на вимогу міліції нам повернули об'єктив. Це так само зафільмовано», — зазначила Драбок.

«Я вважаю, що це було кричуще перешкоджання журналістській діяльності просто посеред білого дня на вулиці при свідках і камерах напали на знімальну групу,» – додала вона.

«З свого боку ми зробимо все можливе, аби притягнути людей, що перешкоджали професійній діяльності журналістів до відповідальності», — заявила Федорів.

«Громада та нечисленні депутати Ірпеня сподіваються, що прокуратура, яка зараз доволі ефективно працює над захистом в суді Біличанського лісу, візьметься і за Ірпінь, де сьогодні на сесії депутати не лише проклали шлях до подальшого дерибану рекреаційного ресурсу, але й зухвало відмовили прокуратурі у задоволенні чергових протестів правоохоронців», — підкреслила вона.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-06-2013 22:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100