28.03.2024 17:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Громадськість вимагає від Яценюка пояснити позицію фракції щодо свободи протестів

Низка громадських організацій та профспілок звернулася до Арсенія Яценюка з вимогою пояснити, чому депутати опозиційної депутатської фракції парламенту Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” разом з депутатами Партії регіонів реєструють у Верховній Раді пропозиції щодо звуження свободи мирних зібрань в Україні.

“Законодавча ініціатива №2508а пропонує узаконити обов’язок повідомляти владу про протести за 48 годин до їх початку, що дозволить підконтрольним судам забороняти будь-які “неугодні” владі зібрання. А у проекті закону №0886 – взагалі заборона пікетувати приміщення органів прокуратури. Обидва законопроекти депутати “Батьківщини” реєстрували разом з депутатами парламентської більшості,” – каже голова правозахисної організації Інститут “Республіка” Володимир Чемерис.

У своєму зверненні громадські організації та профспілки також стверджують, що згідно тексту проекту закону про мирні зібрання №2508а,  “спонтанність” протестів неможливо буде довести ні міліції, ні судовому виконавцю, ні судді. Проект також передбачає можливість забороняти в суді зібрання про які владу не було повідомлено, а також можливість ухвалювати нові антиконституційні положення місцевих органів влади, покликані обмежити свободу мирних зібрань.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-07-2013 13:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100