16.04.2024 14:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Під загрозою свобода мирних зібрань

Прийняття зареєстрованого у ВР законопроекту №2508-а «Про свободу мирних зібрань» може забрати в українських громадян останній важіль впливу — мирні зібрання. Про це на прес-конференції заявили громадські активісти.

Зокрема, як кажуть активісти, даний закон узаконює постанови обмеження мирних зібрань; детально регламентує, як мають поводити себе учасники і організатори зібрань та обмежує термін подання повідомлення про організацію мирних зібрань 48 годинами.

«Є дії, на які треба реагувати миттєво», — зауважив Денис Левін, представник Конфедерації Вільних профспілок України, навівши приклад недавньої акції протесту у Врадіївці. Таке обмеження, як сповіщення за 48 годин, активіст уважає порушенням конституційних прав громадян.

«Ми бачимо ситуацію в країнах СНД. Наприклад, в Росії чи Азербайджані так само були укладені спеціальні закони. На стадії проекту вони отримали підтримку і експертів, і правозахисників, але після ухвалення до них була додана низка поправок, і що робиться в Росії і Азербайджані, чи в Білорусії з мирними зібраннями — не варто говорити», — висловив власне бачення Володимир Чемерис, голова ВГО «Інститут Республіка», експерт Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!»

Між тим, у пояснювальній записці до проекту Закону України «Про свободу мирних зібрань» цинічно зазначено, що закон розроблений у зв’язку з вимогами Конституції України, й те, що даний закон позитивно вплине на забезпечення права на свободу мирних зібрань у різних регіонах України.

Нагадаємо, що законопроект №2508 «Про свободу мирних зібрань» зареєстрований 4 липня 2013 р. депутатами від фракцій «Батьківщини», партії регіонів і комуністичної партії України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-07-2013 8:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100