20.04.2024 18:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Києві оптом торгують копіями паспортів

У Києві з'явилися торговці копіями паспортів киян, які шахраї використовують для оформлення кредитів, реєстрації фірм і махінацій в Інтернеті.

Про це пише видання «Вести».

Як відомо, всі сторінки одного паспорта продають за 2-4 долара, ну а якщо покупець готовий придбати велику партію, віддадуть і за півтора долара.

Юристи звинувачують пункти обміну валют, вони нібито головні розповсюджувачі персональних даних. Банкіри вважають, що причетні можуть бути і копі-центри, пише видання.

Торговців копіями паспортів без зусиль можна знайти в соцмережі «Вконтакте» і на численних форумах.

«Продам скіни (копії) українських паспортів — Київ та інші регіони, до деяких є пенсійні, ідентифікаційні коди, також є папорта громадян Євросоюзу, 2-4 долари за штуку. Оптовикам знижки — до 1,5 долара за один», — пише один з продавців.

«Зазначимо, що даний товар користується попитом. Цілі придбання чужих даних у всіх різні — деякі навіть спокійно пишуть про це в соцмережі», — йдеться у повідомленні.

Замовники паспортів, наприклад, дівчат певного віку, зізнаються, що документи потрібні для сайтів знайомств. Але є й більш небезпечні схеми, наприклад, для оформлення людей на роботу. Є й ті, хто на ці документи бере кредити.

Продавці даного товару кажуть, що деякі з них співпрацюють з обмінками, хтось бази даних зламує, у когось інші джерела.

Як відомо, з 23 вересня 2011 року Нацбанк України зобов'язав банки здійснювати купівлю-продаж валюти тільки за умови пред'явлення паспорта.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-07-2013 22:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100