26.04.2024 11:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Свідок у справі Індила повідомив, що «швидку» викликали кілька разів

Під час перебування в камері для затриманих в Шевченківському райвідділі міліції «швидку допомогу» до студента Ігорю Індило за добу викликали кілька разів.

Про це в ході судового засідання повідомив свідок у справі Олексій Жижерін, який у травні 2010 року працював помічником чергового у Шевченківському райвідділі.

Свідок зазначив, що не пам'ятає, як довго Індило знаходився у кімнаті попереднього затримання, але зазначив, що особисто викликав «швидку» більше двох разів.

У той же час він зазначив, що не був присутній під час огляду лікарями Індило.

Жижерін також повідомив, що 18 травня 2010 року він помітив погіршення стану здоров'я Індила, але зараз не може охарактеризувати, в якому стані на той час перебував хлопець, зазначивши, що пам'ятає лише те, що Індило хрипів.

Суд оголосив перерву до 12 вересня 2013 року до 11:00.

Крім того, суд зобов'язав Міністерство внутрішніх справ забезпечити примусовий привід на судове засідання свідка Анатолія Римаря, який вже чотири рази ігнорував повістку і на даний момент його місцезнаходження невідоме.

Також суд вирішив повторно викликати повісткою двох свідків — медсестер швидкої допомоги, які в силу різних причин відмовилися прибути на засідання 14 серпня.

Як відомо, студент Ігор Індило помер в Шевченківському райуправлінні міліції Києва у травні 2010 року.

Анатолій Римар перебував у камері разом з Індилом в Шевченківському районному відділі міліції.

28 травня 2010 року за вказаним фактом прокуратура Шевченківського району порушила кримінальну справу. Обвинуваченими у справі є двоє працівників міліції.

5 січня 2012 року суддя Деснянського райсуду столиці оголосив вирок стосовно дільничного міліціонера Сергія Приходька, засудивши його за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень) до 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на два роки.

Апеляційний суд Києва скасував рішення Деснянського райсуду Києва, який направив справу про смерть Індила на дорозслідування, повернувши її назад до районного суду на новий судовий розгляд у новому складі суду.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-08-2013 7:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100