20.04.2024 17:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Справу загиблого в міліції студента Індила вимагають відправити на дорозслідування

Indilo1Адвокат батьків загиблого в Шевченківському райуправлінні міліції Києва студента Ігоря Індила Олександр Заруцький вимагає відправити справу щодо смерті хлопця на додаткове розслідування.

З таким клопотанням він звернувся до Деснянського райсуду під час попереднього слухання справи 1 грудня 2010 року, пишуть Українські новини.

Адвокат підкреслив, що в досудовому слідстві не були досліджені всі обставини в справі, зокрема не встановлені всі особи, які можуть бути також винні в смерті студента.

Заруцький вважає обвинувачення у перевищенні службових повноважень, висунуте дільничному інспектору Сергію Приходьку, та обвинувачення старшого інспектора-чергового частини у службовій недбалості занадто м'якими.

Крім того, адвокат просить суд призначити повторну судмедекспертизу в національному інституті ім. Богомольця.

Обвинувачувані виступили проти спрямування на додаткове розслідування справи й уважають, що справу необхідно розглядати по суті.

Таку ж позицію зайняли представники прокуратури.

Як відомо, 26 травня телеканал «1+1» повідомив, що в одному з гуртожитків Києва дільничний міліціонер забрав студента в районний відділ міліції Шевченківського району, а на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу. 

Згодом міліція цинічно набрехала, що студент загинув у Шевченківському районному відділенні міліції в столиці через те, що впав, перебуваючи у нетверезому стані.

28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції столиці, в якому загинув Індило.

Згодом прокуратура отримала висновок експертизи. Він полягав у тому, що незважаючи на величезну кількість саден і синців, смертельну травму хлопець одержав після контакту з тупим предметом (яким саме, точного визначення немає) за 8-11 годин до смерті.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-12-2010 18:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100