26.04.2024 08:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Свобода» втратила відразу двох спонсорів – і «Шеврон», і «Газпром»?

Після результативного голосування щодо погодження угоди, яка дозволяє компанії «Шеврон» розпочати підготовчі роботи з видобутку сланцевого газу у Львівській області, кулуарами облради гуляє новий жарт:  «Свобода» втратила цього вечора відразу двох спонсорів – і «Шеврон», і «Газпром»".

Підтримали рішення 67 депутатів зі 101, які взяли участь у голосуванні. «За» голосували обранці Партії регіонів, «Батьківщини», Народного руху, Партії промисловців і підприємців, УДАРу, проти -  вся фракція ВО «Свобода».

Напередодні, під час громадських слухань щодо проблем видобування на Львівщині сланцевого газу, депутати націонал-демократичних сил домовились про проведення позачергової сесії з цього питання. Але воно було винесене першим у порядок денний і розглядалось протягом усього дня з участю міністра палива, енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, який переконував депутатів у перевагах енергетичної незалежності держави.

Львівські депутати запропонували внести у проект угоди численні зміни.

Як відомо, «Шеврон» офіційно заявив, що не платитиме хабарів за позитивне голосування зі згаданого вище  питання.

Регіональний директор компанії Chevron Пітер Кларк надіслав до Львівської обласної ради листа. Пояснення з боку представників компанії вимагали депутати від ВО «Свобода», реагуючи на звинувачення у вимаганні коштів в іноземної компанії.

У своєму листі Пітер Кларк запевнив, що його компанія дотримується законодавства у повній мірі.

«Підкуп будь-якого чиновника в будь-якій країні заборонений політикою Chevron», – йдеться у листі. При цьому в компанії уточнили, що не пішли б на такий крок навіть у випадку, якщо це не дозволило б їй провадити бізнес в Україні.

Зазначимо, що при цьому в листі не було прямого заперечення озвученої регіоналами інформації, що «свободівці» вимагали в компанії Chevron кошти.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-10-2013 10:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100