19.04.2024 16:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Україна не виконує рішень Європейського суду з прав людини

Україна не виконує рішень Європейського суду з прав людини, посилаючись на особливості національного судочинства. Про це заявив директор із прав людини Генерального департаменту прав людини і верховенства права Ради Європи Хрістос Якумопулос. Він назвав це «українським феноменом».

За словами Якумопулоса, Україна наразі опрацьовує питання, як використати наявні внутрішні процедури і механізми для виконання рішень міжнародних судів.

Водночас Якумопулос зазначив, що Рада Європи не збирається втручатись у процес виконання Україною рішень суду, як і в реформування судової і правоохоронної систем країни.

«У нас немає ані можливостей, ані бажання втручатись у внутрішні українські процедури. Це не моя справа – роз’яснювати українцям, як вони мають провадити реформи і як повинні працювати українські суди. Це справа українських урядовців», – наголосив представник Ради Європи.

Якумопулос відзначив, що для Ради Європи недостатньо проголосити реформи або ухвалити закон – відповідні державні інституції повинні працювати над їхнім впровадженням, над тим, щоб реформи і закони працювали.

«Ухвалити закон або проголосити реформи – цього замало, нам відомі випадки, коли хороші закони не виконувались, натомість виконувались погані законодавчі акти. Це не покращує судочинство», – наголосив Хрістос Якумопулос.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-11-2013 21:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100