29.03.2024 07:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ківалов хоче стати посередником між українцями та Європейським судом з прав людини?

Україна пропонує «розвантажити» Європейський суд з прав людини за рахунок створення спеціалізованих центрів і нових офісів у державах-"порушниках".

Про це розповів глава комітету Верховної Ради з питань правосуддя (фракція Партії регіонів) Сергій Ківалов на засіданні комітету з юридичних питань та прав людини Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі в четвер.

«Ми пропонуємо створити спеціалізовані центри з прав людини у співпраці з секретаріатом ЄСПЛ, відкрити нові офіси в державах-»порушниках", створити центри з експертизи скарг для подачі в ЄСПЛ, а також організовувати зустрічі громадян, адвокатів, науковців з делегаціями ПАРЄ", — зазначив він.

«Дуже важливо, щоб у кожній державі були створені спеціальні органи, відповідальні за виконання рішень ЄСПЛ. А контроль за такими органами пропонується здійснювати відповідному парламентському комітету», — зазначив він.

«Чому б кожній державі-члену Ради Європи не створити офіційний веб-сайт, який буде містити всі раніше прийняті рішення ЄСПЛ? Головне завдання — запобігти надходженню однорідних справ до Європейського суду. Це коротко наші попередні пропозиції, і вони були підтримані членами юридичного комітету», — уточнив Ківалов.

Він нагадав, що два роки було відведено на детальне вивчення «причин паралічу роботи ЄСПЛ».

«Цей міжнародний суд перевантажений справами і практично свою функцію виконувати не може. Тому треба встановити причини „завалу“ в суді. Для цього ми створили спеціальну комісію», — пояснив депутат.

Станом на 1 січня 2011 року в Європейському суді з прав людини очікували на розгляд 10 250 заяв від українських громадян зі скаргами на свою державу. За цим показником Україна перебуває серед лідерів держав-членів Ради Європи: вона на п'ятому місці. Більше скаржаться лише на Росію (40250 заяв), Туреччину (15950), Італію (13750) та Румунію (12 300).

Водночас протягом 2011 року Суд виніс 105 рішень щодо України, і в усіх зафіксовано порушення державою прав заявників. Найпоширенішими є занадто тривала судова процедура, нелюдське або принизливе ставлення та порушення права на свободу та безпеку.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-01-2012 19:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100