25.04.2024 07:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Палкі промови Ірини Фаріон, як дві краплі води, схожі на радянську пропаганду

Заклики «свободівки» Ірини Фаріон дуже схожі на пропаганду сталінської доби. Про це у своєму блозі на gazeta.ua пише публіцист Остап Дроздов.

«Членство Фаріон у КПРС не є чимось неорганічним для неї. Радянський дискурс мислення – найбільш близький націоналістам. Бо вони і є продуктами радянської доби зі своєю міфотворчістю та рефлексами – такими собі „більшовиками навиворіт“. Попробуйте у палких спічах націоналістів слово „українофоби“ чи „регіонали“ міняти на будь-яке слово з лексикону ідеолога сталінських репресій Вишинського – і побачите ідентичні тексти за духом, емоціями, ярликовішанням і жовчністю», — наголошує він.

Як приклад, Дроздов цитує Фаріон після скандалу з її партійним минулим.

"Посмакуйте цю глибоко радянську стилістику: «Кажу вам, плебеї і лакеї, московські прихвосні, регіональні найманці, від кіпіянських до монтянсько-шельмо-мокрицьких – НІ... Це лиш ще одна безсила, тому така нікчемна боротьба з націоналістичною „Свободою“, що є єдиною загрозою у сучасному політикумі на шляху знищення україноцентричних цінностей та убивчої світової глобалізації... Щиро вдячна вам, плебеї, що навіть таким способом надихаєте на боротьбу і водночас викриваєте свою вихолощену і зігнилу сутність. „Свобода“ ж натомість тріюмфально крокуватиме країною разом із мільйонами наших однодухів...».

Агітпроп сталінської доби відпочиває. Для порівняння – уривок виступу державного прокурора Вишинського на Московських процесах 1936-38 років: «Розстріляти, як поганих псів! Мине час, і могили ненависних зрадників заростуть бур'яном і чортополохом, а над ними буде сяяти своїм світлим промінням наше сонце. Ми, наш народ, будемо далі крокувати по очищеній від нечисті дорозі вперед і вперед до комунізму», — пише публіцист.

Він зазначає, що Фаріон знає, про що говорить.

«Програму і статут КПРС вивчила, повністю визнає їх і зобов'язується виконувати», — додає Дроздов.

Нагадаємо, 30 жовтня 2013 року львівське інтернет-видання «Варіанти» з посиланням на документи Державного архіву Львівської області повідомило, що народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон у 1987 році була прийнята спочатку в кандидати, а потім у 1988 році, після закінчення терміну кандидатського стажу, — в члени КПРС.

Сама Фаріон бреше, що ніколи не була членом КПРС.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-11-2013 17:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100