29.03.2024 14:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналісти закликають Тягнибока провести виховну роботу з брехливою та сварливою Фаріон. Лист

Парламентські журналісти звернулись до голови фракції ВО «Свобода» Олега Тягнибока з відкритим листом, у якому вимагають, щоб він «провів виховну роботу» всередині своєї фракції задля уникнення непорозумінь із журналістами. Про це «Телекритиці» повідомили парламентські кореспонденти.

Приводом для написання листа Олегу Тягнибоку стала відмова у грубій, образливій формі члена партії «Свобода» Ірини Фаріон відповісти журналістам на запитання, що стосуються її політичної біографії. Інцидент трапився 20 листопада, коли у відповідь на поставлене запитання кореспондента одного з телеканалів пані Фаріон заявила: «Орлиці не сповідаються перед гієнами».

 

 

У листі парламентські журналісти зазначили, що вважають таку поведінку неприпустимою. Також журналісти вимагають пана Тягнибока вплинути на Ірину Фаріон, аби вона вибачилась перед тележурналісткою.

Наразі  під листом підписалось 36 журналістів. Також за інформацією ініціаторів, лист вже зареєстровано в Апараті Верховної Ради.

Далі подаємо повний текст листа журналістів:

«Голові фракції ВО «Свобода»
у Верховній Раді України
Тягнибоку О.Я.
від журналістів,
акредитованих у Верховній Раді України

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Шановний Олеже Ярославовичу!

20 листопада у кулуарах Верховної Ради стався інцидент між вашою колегою Іриною Фаріон та знімальною групою, акредитованою у парламенті. У відповідь на запитання журналістки ваша колега Фаріон заявила: «Орлиці не сповідаються перед гієнами», розвернулася і пішла геть.

Ми розцінюємо таку поведінку як дикунство і відверту неповагу до журналістів, своїх колег, і вимагаємо негайних пояснень.

Нагадаємо, що саме журналісти повстали на захист вашої колеги з фракції ВО «Свобода» Ірини Сех, яка постраждала в результаті нападу під час парламентської бійки на початку цієї каденції ВР. Саме журналісти започаткували підтриману вами кампанію з боротьби з кнопкодавством у сесійній залі, і саме вони зараз фіксують факти неперсонального голосування депутатів.

Ви декларуєте належність європейським цінностям, тож ми закликаємо вас поводитися по-європейськи. Нагадуємо вам також, що журналісти є комунікаторами між суспільством і політикумом, отже, політики мають бути готовими відповідати пресі, зокрема, і на незручні запитання. Це не лише місія влади, а й опозиції.

Ми закликаємо вас провести виховну роботу всередині фракції, дати рішучу негативну оцінку таким діям своєї колеги і вибачитись перед нашою колегою-тележурналісткою за цей прикрий інцидент. Сподіваємось на подальше шанобливе ставлення до представників мас-медіа.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-11-2013 23:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100