25.04.2024 17:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Євромайдан Не будь страусом

 

 

Прикро, та схоже, нема людини, яка могла б пояснити Віктору Федоровичу, хоча б на пальцях, що країна – не Межигір'я. Це не його персональний простір, яким він може розпоряджатися залежно від напряму вітру своїх думок. Тут не можна вигулювати своїх страусів – де і коли заманеться, або взяти приміром, і постріляти їх просто так з поганого гумору, навіть якщо ти президент. А ще країна не кисильовський човен, який може хитати навсібіч недолугий хтось, хто ніяк не може порахувати, в яку сторону йому вигідніше розхитуватися.

Дуже соромно перед Литвою, якій ми остогидли за останні півроку так, що про це знає напевно краще за всіх Даля Грібаускайте. Але через євровихованість і дипломатичність ми навряд чи дізнаємося – наскільки. Ще дужче соромно перед Коксом і Квасневським – за це дурне часопроводження у Верховній Раді тощо. За столами і з вербальним проносом наших депутатів. Страшно уявити, що їм верзли українські керманичі – і ще страшніше уявити, як вони волочилися самі від себе, думаючи, що змогли обдурити європейців. Багатьом навіть в голову не приходить, що якщо людина не подає вигляду – ще не означає, що вона не зрозуміла вашого маразму, людині просто не дозволяє ввічливість, такт і дипломатичність вказати вам на це.

Дуже соромно було під час кожного візиту місії КК. Тому що регіонали ще кілька тижнів тому впевнено казали: ні, нічого не буде. А потім навіщось йшли вішати локшину на вуха своїх громадян і європейських. Навіщо – зрозуміло. Регіонали без сорому на камеру кажуть: «ми торгуємося, а що». Та нічого – просто це по-варварськи виглядає. І це ви маєте сплатити Європі за те, що вона із такими дикунами вступила у діалог.

Одна справа коли стиль «оценітє_красоту_ігри» та «развели_как_котят» впроваджують у себе на території. І зовсім інша – геополітичний рівень. Та ще й коли намагаються об'єгорити особу вищого розуму.

Настільки противно і огидно, що хочеться побажати курс_змінившим – відчути красу гри на собі. Тому що чомусь здається, оте виторгуване вилізе боком насамперед нашим горе-торгашам. Які здогадалися за 7 днів до гіпотетичного підписання угоди про асоціацію із ЄС нагадити в геополітичний компот.

І про мітинг на Майдані. Так, можна зібрати на підтримку будь-яких маразмів значно більшу кількість людинопрапорів або людином'язів – за 50 гривень/год. Але будьте чесні із собою: вечірньо-нічна акція на Майдані – виграє насамперед якістю, а не дешевою кількістю.

Прохання до політиків – не зіпсуйте цю якість.

 

 

Ольга Сніцарчук, журналіст

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-11-2013 10:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100