24.04.2024 03:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Євромайдан Європейський досвід вуличних акцій. Як захиститися від свавілля Беркуту?

 

 

1. Екіпірування. Черевики, футбольні щитки, наколінники, боксерські загубники, мотоциклетна або велосипедна каска, рукавиці з обрізаними пальцями, альпіністська маска чи окуляри для плавання, еластичний корсет або бинт під який можна вкласти папку для паперів чи пластикову пляшку. Коли менти бачать розумно екіпірованих, організованих та рішуче налаштованих громадян — їх оптимізм зменшується.

2. З відстані. Проти «Беркуту» доцільно використовувати політеленові пакети з шампунем з водою. Пакети з олією, кинуті в «Беркут» не дадуть міцно тримати слизькі щити та кийки. Доцільно використовувати вувузели (ріжки-сирени футбольних фанатів), хлопавки. Менти не почують команд начальства.

3. Витискання. «Беркут» відтіснює мітингуючих зімкнутою шеренгою, пересуваючись синхронним кроком, іноді, для психологічного ефекту, б'ючи палицями по щитам. Для протидії є прийом подібний до протистояння в американському футболі. Потрібно відбігти назад на кілька метрів. Перший ряд — сильні чоловіки — бере один одного попід руки, наступні 3-4 ряди піднімають і тримають передніх за поперек і плечі, так щоб кожного переднього тримало водночас двоє-троє людей, розміщуючись боком аби не заважати кроку. І всі разом, дрібними кроками, рухаються вперед. Подібна «черепаха» легко відтісняє шеренги та подвійні шеренги ментів навіть зі щитами. Доцільно подібною черепахою атакувати фланг чи тил шеренг «Беркуту», рухатись повільно.

4. Висмикування. Не допускати, аби людей висмикували поодинці. Не віддавати жодної людини. При наближенні ментів відразу змикати ряди в кілька шеренг. Залишати переднім вільну принаймні одну руку для захисту, або піднімати їх щоб могли захиститися ногами. Пам'ятайте що влучний удар кийком може дезорієнтувати або оглушити навіть найбільш дужого чоловіка.

5. В Європі використовують такий вид атаки. Перший ряд, підбігши до шеренги ментів, пригинаються. Другий ряд використовує їх спини для стрибка зверху. Ті, хто стрибнув, двома руками хапаються за підняті щити (їх неможливо втримати) і падають разом з ними, або хапають за шию мента. В той же час перший ряд хапає за ноги, відтягує.

6. Вирваний щит використовується як таран. Жодна людина не витримує удару.

7. У збитих на землю ментів обов'язково відібрати щити, кийки, шоломи, балончики, — зірвати маски і щитки на кінцівках. Без цього вони беззахисні і втрачають бажання порушувати конституційні права громадян. І головне. Не звертайтеся до них ані по доброму, ані по поганому. Це лакеї режиму і ставитися до них потрібно як до лакеїв.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-11-2013 10:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100