25.04.2024 07:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Святослав Вакарчук про #Євромайдан: насправді, все тільки починається

 

Оргкомітет Євромайдану розглядає можливість проведення акції, спільної з політичними силами, у вихідні, повідомляє Радіо Свобода один із координаторів акції Володимир В’ятрович. За його словами, такий варіант розвитку подій розглядають на випадок, якщо президент Віктор Янукович все ж не підпише угоду про асоціацію з ЄС у Вільнюсі.

Також Володимир В’ятрович зазначає, що оргкомітету відомо, що у п’ятницю, 29 листопада, можливі провокації з боку провладних сил. Утім, учасники Євромайдану знають як дати їм мирну відсіч, каже він.

«Ми постійно намагаємося закликати з трибуни Майдану оголошувати, що у нас протест ненасильницький. Будь які заклики до насильства, чи тим паче дії насильницькі – є провокацією. Студенти дуже гарно реагують. Тобто якщо вони бачать, що хтось закликає до насильства, чи пробує якусь штовханину, просто відходять на кілька кроків назад. Ці люди опиняються в ізоляції, ми це бачимо, тоді ми викликаємо через гучномовець, чи безпосередньо особисто, правоохоронців, і це чудово спрацьовує. Принаймні досі це чудово спрацьовувало», – зауважує В’ятрович.

На Майдан Незалежності прийшов співак Святослав Вакарчук. Він наголосив, що Європа – це не лише добробут, а й спосіб жити. Також Вакарчук закликає не розчаровуватися у будь якому разі.

«Європейський вибір – це навіть не геополітика. Європа – це цінності, це – свобода. Інша фундаментальна цінність – гідність людини. Свобода і гідність – це те, заради чого нам потрібно тут стояти. Будь ласка, незалежно від того як закінчиться саміт у Вільнюсі, не смійте розчаровуватися, не смійте складати руки, не смійте зупинятися. Насправді, все тільки починається!», – наголошує Вакарчук.

28 листопада 2013 року київський Євромайдан зібрав щонайменше 10 тисяч мітингувальників. Водночас, столичне управління міліції повідомило про 5 тисяч маніфестантів на Майдані Незалежності.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-11-2013 11:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100