29.03.2024 16:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Євромайдан Янукович виторгував у Путіна за відмову від ЄС 15 мільярдів?

Росія запропонувала Україні фінансову компенсацію за відмову від зближення з Євросоюзом, однак запропонована сума менше тої, що  фігурує в українських ЗМІ (20 млрд доларів).

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на російські джерела.

За даними видання, йдеться про 15 мільярдах, з яких лише частина — до однієї третини може бути видана російськими банками в якості кредиту українській державі.

Інша частина суми — це закриття або, що ймовірніше, реструктуризація вже наявних українських боргів і приватизація низки стратегічних об'єктів Росією.

Однак така приватизація буде припускати пайову участь «правильних» українських співвласників, зазначає видання.

«Тому можна очікувати, що при переході у приватні руки  Одеський припортовий зі своїм аміакопроводом, „Південмаш“ зі своїм КБ і „Турбоатом“ поповнять не тільки українську казну , а й приватні кишені», — йдеться у повідомленні.

«Проте, очевидно, що лише відмовою від асоціації з ЄС Янукович від Кремля не відбудеться. Москва вустами чиновника Євразійської економічної комісії (ЄЕК) раніше вже дала зрозуміти, що „полегшає“ Україні тільки після вступу до Митного союзу», — зазначає видання.

Нагадаємо, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк раніше заявив, що президент України Віктор Янукович «виторгував» у Росії «нібито зниження ціни на газ» і 20 мільярдів «половину з яких вкрадуть, а половину витратять на фальсифікацію президентських виборів-2015».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-11-2013 17:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100