29.03.2024 16:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Євромайдан Медведєв хвалиться: Янукович зупинив Євроасоціацію після його слів

Прем`єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що влада України призупинила підписання Угоди про асоціацію з ЄС, оскільки прорахувала негативні наслідки для торгівлі з країнами Митного союзу.

Як передає УНІАН про це Медведєв сказав в інтерв`ю російським телеканалам, відповідаючи на запитання, яку ціну готова заплатити РФ, щоб не допустити європейської інтеграції України.

«Ми сказали нашим партнерам – ви повинні прорахувати, що відбуватиметься. Вони прорахували й зрозуміли, що зараз вони до цього не готові, тому ухвалили рішення відкласти підписання відповідного документа. Це їхня внутрішня справа. Ми просто звертали увагу на проблеми», — сказав Медведєв.

Він переконаний, що це рішення ухвалено відповідно до Конституції України та нічого не порушувало, оскільки президент і прем`єр-міністр України мають право ухвалювати рішення, в яких об`єднаннях повинна перебувати країна.

Медведєв підкреслив, що рішення про те, де бути Україні й що їй робити, повинна приймати сама України, її народ та її керівництво. «Це їхні прерогативи, їхні повноваження, хай вони з цим самі й розбираються», — сказав Медведєв. При цьому він підкреслив, що РФ небайдужі події в Україні, оскільки це дуже близька їй країна важливий торгово-економічний партнер.

«У нас немає жодних протипоказань проти інтеграції України з ким би там не було. Це їхня справа. Але вони повинні все підрахувати, у що це виллється. У що виллється асоціація з ЄС, у що виллється рішення приєднатися до Митного союзу. Це має бути прораховане рішення», — додав Медведєв.

На його думку, керівництво України якраз цим і стурбоване. «Вони довго йшли до того, щоб створити зону вільної торгівлі й окремий договір про асоційоване членство з ЄС. Ми їм говорили, що, будь ласка, ухвалюйте рішення, але в цьому випадку у вас будуть проблеми з регулюванням країни, вам буде потрібна велика кількість грошей, щоб таке регулювання запровадити. Крім того, ні Росія, ні Казахстан, ні Білорусь не можуть залишатися байдужими до того, що ви відкриваєте ринок для європейських товарів», — сказав Медведєв.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося підписати 29 листопада на Вільнюському саміті «Східного партнерства», що викликало акції громадянського протесту по всій країні.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-12-2013 23:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100