18.04.2024 21:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Путін взяв верх у змаганні за Україну — The New York Times

Президент Росії Володимир Путін підвищив ставки в боротьбі за майбутнє України, заявивши, що Москва купить державні облігації України на $ 15 млрд і знизить ціну на газ.

За оцінками економічних експертів, Україна відчайдушно потребує принаймні $ 10 млрд в найближчі місяці, щоб уникнути банкрутства, пише The Guardian.

За інформацією видання, у вівторок Путін також прагнув заспокоїти протестувальників у Києві, сказавши про те, що не обговорював з Януковичем перспективу вступу України в Митний союз і назвав Україну «без сумніву, в повному розумінні слова, стратегічним партнером і союзником».

Членство в Митному союзі, в якому зацікавлений Кремль, навряд чи буде на порядку денному найближчим часом, проте вважається, що Янукович в обмін на пакет кредитів і торгових пільг погодився не підписувати угоди з ЄС, зазначає видання.

Сам Віктор Янукович назвав угоду стратегічною і зазначив, що обидві сторони повинні працювати краще, щоб розвивати тісніші відносини в майбутньому.

Тим часом The New York Times пише, що допомога Україні з боку Росії є сміливим і ризикованим кроком Путіна, враховуючи політичний хаос в країні і тисячі демонстрантів, які залишаються на вулицях. На даний момент Володимир Путін, здається, взяв верх над Європою в їх змаганні за вплив, зазначає газета.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-12-2013 13:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100