24.04.2024 07:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Януковичу на Банковій будують бункер? 2 фото. Колаж

 

На подвір'ї адміністрації президента ведеться незрозуміле будівництво.

Воно ведеться у внутрішньому дворі, і огороджене парканом.

Фото журналістам переслав один зі співробітників чи відвідувачів АП, зі словами «ось будують» бункер.

 

 

Інших подробиць він не надав.

 

Відомо, що Адольфу Гітлеру також було побудовано бункер, який розташовувалися під рейхсканцелярією.

Бункер був штаб-квартирою фюрера; у ньому Адольф Гітлер, його дружина Єва Браун та декілька нацистських високопосадовців вчинили самогубство.

Цікаво, що режисером Олівером Гіршбіґелем у 2004 році був знятий фільм «Бункер». У фільмі зображено останні десять днів життя Адольфа Гітлера в його берлінському бункері, а також тогочасну ситуацію в Берліні. Сценарій було написано на основі мемуарів очевидців подій та історичних досліджень. Фільм було номіновано на «Оскар».

Загальна площа бункера Гітлера становила приблизно 250 м². Вартість будівництва об'єкта — 1,4 млн рейхсмарок. Із точки зору фортифікації, він був укриттям високого класу (зокрема, перекриття стелі мало товщину 4,5 метрів, а зовнішні стіни — 3,5. Товщина ж внутрішніх стін не перевищувала одного метра, а подекуди менше. Фюрербункер був герметичним і забезпечував надійний захист від газових атак; будівля мала власний дизель-генератор на випадок виведення з ладу електромережі міста. Певною проблемою була занадто велика кількість ґрунтових вод у Берліні, але її вдавалося вирішити. Також бункер мав власні кисневі балони на випадок припинення подачі кисню.

Бункер був заритий під землею не надто глибоко — 17 метрів під землею. Його конструкцією не було передбачено системи опалення. Температура повітря забезпечувалася завдяки підігріву повітря системою вентиляції. Також фюрербункер не був оснащений туалетами, оскільки споруда перебувала нижче рівня міської каналізації. Для Гітлера був обладнаний спеціальний ручний туалет.

 

 

Нагадаємо, що державна політика фюрера багато у чому нагадує авторитаризм Януковича. Відбулася повна централізація влади та було встановленно жорстокий тоталітарний режим в Німеччині: було знищено всіх політичних конкурентів Гітлера, встановлено повну партійну та ідеологічну монополію НСДАП, свобода преси та громадського життя була цілком згорнута.

Значного впливу в тогочасній Німеччині набули молодіжні нацистські організації, прикладом якої можна вважати широко відомий Гітлерюгенд (нім. Hitlerjugend, букв. — «Молодь Гітлера»). Широкий вплив як всередині німецького суспільства, так і поза його межами, мали парамілітарні відгалуження гітлерівської НСДАП — СС та СА. Під особистим наглядом Гітлера діяла таємна поліція (Гестапо) та служба розвідки (Абвер).

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-01-2014 19:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100