23.04.2024 20:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Євросоюз позбавив Путіна вечері через ситуацію в Україні. Колаж

 

Керівництво Євросоюзу скасувало традиційну вечерю з президентом Володимиром Путіним на саміті Росія — ЄС в Брюсселі, щоб підкреслити зміну ситуації у двосторонніх відносин після грудневих подій в Україні.

Путін приїде на саміт до Брюсселя 28 січня 2014 року. Традиційна зустріч російського керівництва з колегами з ЄС звичайно триває два дні, але цього разу політики обмежаться одним — вечерю напередодні заходу буде скасовано, передає Reuters.

Саміт буде складатися з кількох годин переговорів за участю Путіна, президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, президента Європейської ради Германа ван Ромпея та їхніх ключових радників, а потім відбудеться робочий обід.

Джерело агентства повідомило, що ЄС вніс зміни у формат, щоб розмова вийшла більш серйозною, ніж під час звичайного саміту. Ці заходи також покликані показати, що ситуація у відносинах змінилася, сказало джерело.

Як повідомив 15 січня прес-аташе постійного представництва РФ при ЄС Кирило Іванов, формат саміту змінено за взаємною домовленістю сторін. «Цей 32-й саміт Росія — ЄС буде проходити в дещо більш динамічному ключі і вужчому складі, ніж зазвичай. Це робиться на прохання сторони Євросоюзу, яка запропонувала такий варіант, з чим російська сторона погодилася, у тому числі з урахуванням того, що цей саміт проходить на території ЄС», — сказав він.

За словами дипломата, втім, «всі ключові питання відносин між Росією і ЄС, а також актуальні проблеми міжнародного життя будуть предметом розгляду на рівні керівників Росії та Європейського Союзу».

Москва і Брюссель обмінялися звинуваченнями у втручанні у внутрішні справи України після того, як український президент Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію з ЄС. Після цього рішення у великих містах України, зокрема в Києві, почалися масові демонстрації прихильників євроінтеграції, акції протесту тривають досі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-01-2014 19:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100