26.04.2024 20:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рух «Стоп цензурі!» вимагає санкцій для Януковича та його опричників за переслідування журналістів. 2 відео

Рух «Стоп цензурі!» заявляє, що журналісти в Україні перетворились на заручників авторитарного режиму і вимагає санкцій до українських високопосадовців, відповідальних за розгортання насилля в Україні.

«Щонайменше 10 журналістів з числа поранених заявляють, що в них влучали цілеспрямовано – що яскраво свідчить про те, як влада розуміє поняття свободи слова і прав людини. Майже всі поранені журналісти були в яскравих жилетах з написом „ПРЕСА“ і тримали в руках професійні фото- і відеокамери», — зазначили у русі.

 

 

«Події у центрі Києва в урядовому кварталі стали остаточною квінтесенцією того, що відбувалося в Україні з журналістами останні роки. Побиття, нищення техніки, постріли та затримання – аби не було відео, фото і людей в країні, які бачать і знають правду», — наголосили у русі.

«Ми звертаємось до міжнародної спільноти, світових демократій та міжнародних фінансових установ: Не чекайте, поки нас всіх винищить диктатор! Підтримайте реальними діями права людини в Україні. Ми – журналісти руху „Стоп цензурі!“ – закликаємо вас вжити санкцій до українських високопосадовців, відповідальних за розгортання насилля в Україні», — наголосили у русі.

Як відомо, 28 журналістів постраждали впродовж сутичок на вулиці Грушевського, за даними Інституту масової інформації.

За підозрою у постачанні бензину для «коктейлів Молотова», якими в міліцію жбурляють мітингувальники — затримали одного з операторів Спільно-бачення. Саме у цього Інтернет-ресурса найбільше постраждалих співробітників: із побоями з учорашніх подій на Грушевського повернулися шість репортерів. Один з них має значні поранення ноги та ока.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2014 22:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100