29.03.2024 17:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В Києві арештовують усіх покупців бензину. Подробиці

На фото: Беркут закидали коктейлем Молотова

 

На автозаправках міліція затримує усіх, хто купує бензин на розлив.

Про це повідомляють громадські активісти.

Фактично на усіх заправках Києва чергують правоохоронці, які затримують усіх хто намагається придбати пальне на розлив, “підозрілих” на думку міліції водіїв. Ба навіть затримали групу журналістів, які купували бензин для генератора.

Жодних коментарів з цього приводу міліція не дає. Мовляв, затримують до з’ясування обставин.

 

Оператора «Спільнобачення» та двох волонтерів затримали на заправці через те, що вони купували бензин у каністрах.

Зараз оператор онлайн-телебачення «Спільнобачення» Володимир Карагяура, виконавчий директор Київської міської асоціації роботодавців Олексій Маркусь та юрист Володимир Маркусь перебувають у ізоляторі тимчасового утримання на пр. Косогірний, 7.

Їх підозрюють у постачанні бензину для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими під час протистояння із правоохоронцями 19 січня на вулиці Грушевського у Києві, повідомляє Михайло Злидень, адвоката Олексія Маркуся.

Усім трьом висунули звинувачення за ч.2 ст. 294 («участь у масових заворушеннях»), яка загрожує 15 роками в'язниці. Справи ведуть три різних слідчих.

За словами Злидня усіх трьох чоловіків затримали одночасно близько 9-ї вечора 19 січня на автозаправці на вул. Набережно-Лугова.

Приводом для затримання стало те, що чоловіки намагалися купити бензин в каністри. Посилаючись на слова Олексія Маркуся, адвокат говорить, що бензин намагалися купити для електрогенератора на Євромайдані.

Представники Спільнобачення надали слідству документи, які підтверджують, що для роботи онлайн-телебачення використовує три генератори, яким потрібне пальне.

За словами координатора онлайн-телебачення Галини Садомцевої, «Спільнобачення» має три генератори та сім спеціальних каністр з фірмовими знаками, які використовують для транспортування пального для заправки генераторів.

За даними адвоката, з цим каністрами Володимира Карагяура, Олексія Маркуся та Володимира Маркуся й затримали на заправці.

За словами Злидня, усіх трьох затримували та утримують з численними порушеннями чинного законодавства.

«За словами мого підзахисного, то було силове захоплення. Їх просто скрутили, кинули на землю, запихали в машину. Хто провів затримання, його підзахистний так і не зрозумів – ніхто їм не представився, не назвався. Близько двох годин затриманих ще возили по місту», — повідомив він.

«Ближче до півночі усіх трьох було доставлено у Дніпровське РОВД. Проте на мій офіційний запит було дано відповідь, що нікого з затриманих у відділку немає. За словами чергового, у райвідділі перебувають тільки люди, які добровільно прийшли на розмову», — додав Злидень.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2014 22:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100