8.05.2024 06:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вадим Гладчук виправить свою позовну заяву щодо ухвалення диктаторських законів відповідно до ухвали ВАСУ

На фото Вадим Гладчук під час протестів проти закону про наклеп у 2012 році

Вадим Гладчук розчарований тим, що Вищий адміністративний суд України відмовився розглядати його позовну заяву в частині визнання протиправним здійснення відкритого голосування за «диктаторські закони» шляхом підняття руки на пленарному засіданні 16 січня 2014 року та негласної роботи Лічильної комісії всупереч приписам регламенту.

Про це пише у своєму Фейсбук незалежний журналіст та громадський активіст Вадим Гладчук.

На думку Гладчука, абсурдно, що діюче законодавство не дає права громадянам оскаржувати беззаконня диктаторського псевдо-парламентаризму: «Але це так. Тільки народні депутати, і то не поодинці, а не менш ніж півсотні, можуть оскаржувати антиконституційні закони до Конституційного суду України. Мене, як і інших позивачів, образно кажучи, ткнули носом в такі антидемократичні реалії вітчизняного судочинства. Правосуддям це назвати не можна, бо правом тут і не пахне, скоріше безправ’ям».

«Я дивуюся, що мій позов не залишили без розгляду в цілому, як всі інші позови політиків. Очевидно, якісь рештки совісті у суддів все ж лишилися. Ухвалою суду мені дається можливість уточнити позовні вимоги у частині визнання протиправною бездіяльності Верховної Ради України, яка не визначила Регламентом чи окремими постановами порядок та обсяг оприлюднення матеріалів, ходу та результатів засідань Лічильної комісії, а також порядку підрахунку голосів депутатів під час прийняття рішень шляхом підняття рук» – заявив Гладчук у коментарі часопису sprotiv.org.

За словами громадського діяча, йому важко повірити, що, «проковтнувши» «беззаконне рукоблудддя» 16 січня, судді готові перешкодити подібним неподобствам у майбутньому. «Але чому б не дати їм шанс? Подібне беззаконня не повинне повторюватися! ! Я з юристами зараз готую уточнені позовні вимоги на виконання ухвали суду», – написав Гладчук.

Також Гладчук зазначив, що, незважаючи на запевнення прес-служби ВАСУ, ухвала суду у справі № П/800/27/14 досі не оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-01-2014 17:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про:

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100