24.04.2024 09:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Конфлікт в Україні дуже схожий на сирійський, — американський аналітик Джо Дохерті

 

 

Політичне та соціальне загострення, яке спостерігається останніми днями в Україні, має усі шанси перерости у загальнонаціональне повстання, якщо президент України Віктор Янукович не піде на поступки.

Про це у коментарі журналістам розповів аналітик Американського аналітичного центру RAND Corporation Джо Дохерті, повідомляє sprotiv.org.

«Чинний конфлікт в Україні – це конфлікт між демократично орієнтованим громадянським суспільством , яке хоче тісніших зв'язків з Європою, і корумпованим авторитарним режимом на чолі з президентом Януковичем, який боїться, що реформи, необхідні для більш тісної інтеграції в європейські політичні та економічні структури послабить режим і він втратить владу», — прокоментував аналітик.

Джо Дохерті наголосив, що нещодавнє прийняття тоталітарних законів, які спрямовані на зміцнення утримання режиму і обмеження здатності українських громадян організовуватися і висловлювати своє бажання демократичних реформ, підкреслює недемократичний характер режиму Януковича.

«Протести проти нещодавно прийнятих законів, ймовірно, стануть більш жорсткими . Янукович чинитиме все більший тиск і застосовуватиме силу, аби придушити протести. Тим не менш, існує небезпека, що протести можуть поширитися на інші міста України, якщо Янукович буде використовувати більш жорсткі заходи для придушення демонстрацій», — наголосив експерт.

На думку аналітика, олігархи з партії регіонів через внутрішній розлад та повну компрометацію Януковича можуть теж виступити проти нього шляхом внутрішнього політичного перевороту, знайшовши нового лідера.

«Деякі елементи конфлікту в Україні нагадують сирійський конфлікт, однак в українському протистоянні немає релігійної складової, яка є в Сирії», — підсумував Джо Дохерті.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-01-2014 18:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100