26.04.2024 17:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як Самооборона Майдану не дає працювати журналістам. Фото. Відео

На жаль, ставлення до журналістів з боку повстанців погіршується. Виникають нові і нові конфлікти, повідомляє sprotiv.org.

 

 

Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов також 16 лютого 2014 року вночі відчув це під КМДА.

«Бійці самооборони все частіше вирішують за журналістів, де їм можна працювати, а де — ні. Робиться це на власний розсуд. Попри все розуміння, що ситуація напружена, що люди знервовані, хочу сказати, що журналісти теж не на прогулянки ходять, а напружено працюють», — написав журналіст.

Право журналіста регулюється законом, а не уявленнями про це кожного з бійців самооборони.

«Бійці декларують, що вони прийшли на Майдан захищати країну від беззаконня. Значить їм самим в першу чергу треба закон не порушувати. Відповідно,чи не кращий спосіб в стосунках з пресою — взагалі уникати чіпати журналістів? Так буде найефективніше. Бійці самоборони роблять свою справу, а журналісти — свою. . Інакше вийде так, як у захисників президента. Вони порушують закон і право ( в тому числі і журналістів: за час єврореволюції до 150 постраждалих працівників ЗМІ) і відповідно в очах світу виглядають як дикуни. Невже повстанці хочуть врешті-решт виглядати так?», — запитує  Юрій Луканов.

Раніше у своєму Фейсбуці про перешкоджання роботі журналіста заявила Олена Білозерська: «Всі знають, що йдеться про затуляння об’єктивів, недопуск на частину території (мова не про місця, де сплять люди, і не про складські приміщення) , в окремих випадках — навіть виштовхування з будівель».

«Конкретна сьогоднішня ситуація: на Грушевського, коли будівельна техніка прибирала залишки згорілих шин, мене не пропускали у цілком безпечне місце — у під’їзд будівлі, з верхнього поверху якої є відкритий прохід на дах, звідки я збиралася знімати і де переді мною сьогодні побувала безліч колег. Коли я почала питати, хто старший, мені показали дядька, який стояв на автобусі. Той закричав: „Приберіть її звідси!“, а коли я намагалася щось ввічливо йому пояснити, почав кричати, що якщо я не розумію слів, щоб мене скрутили і викинули силою», — скаржиться журналістка та публікує фото хворого на сидром вахтера «старшого».

 

 

На фото - чоловік на автобусі, якого назвали старшим і який наказував хлопцям викинути Олену Білозерську

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-02-2014 19:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100