19.04.2024 06:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Газпром готує зупинення подачі газу в Україну

Газпром завершує приготування, необхідні для цілковитої зупинки російського газу в Україну. Це відбудеться без будь-яких пояснень.

Операція поділена на дві частини: європейська: максимально виконати зобов’язання перед європейськими партнерами, згідно наявних контрактів і, друга, українська. Контроль над Кримом дасть можливість Газпрому реалізувати через його територію South Stream і назавжди зупинити план диверсифікації поставок в Україну каспійського газу.

Європейська фаза

Газпром вже отримав дозвіл від Брюсселю на використання наземної частини газопроводу NORD STREAM (OPAL). Цим шляхом передбачається забезпечити газом Німеччину та Чехію, які недоотримають транзит через Україну.

Для Польщі вже створюється технічна можливість забезпечення газом через застосування реверсу з Німеччини.  Поблизу міста Mallnow будується станція перекачування, яка скерує російський газ з газопроводу Ямал в роздільчу газову систему Польщі.

Якщо фаза протистояння збережеться протягом двох тижнів, найбільших втрат зазнає Угорщина та Австрія. Угорщині російська сторона передбачає компенсацію через реалізацію на їхній території атомного енергетичного проекту.

Українська фаза

Кінцева мета реалізації проекту полягає в урегулюванні ситуації в стосунках, через відмову Києва від претензій на Крим. Повна зупинка російського газу повинна спричинити паніку серед населення та підірвати довіру до уряду Арсенія Яценюка.

Під час проведення операції планується повність взяти під контроль ДАТ «Чорноморнафтогаз».

Умовою відновлення поставок в Україну ядерного пального, поставленою Миколі Мартиненку, є проведення дій, спрямованих на втрату контролі над цією структурою НАК «Нафтогаз України». Відповідальним за це повинен стати Віталій Гайдук, який повинен бути призначений директором компанії.

Міністр ПЕК Юрій Продан на переговорах з російською стороною, повинен буде взяти на себе відповідальність за «відхід» підприємства і в рамках переговорів легалізувати його підпорядкованість кримському уряду.

Валерія Ясюка вже тимчасово призначили на посаду керівника ПАТ «УКРТРАНСГАЗ». Його роль – у переговорах про врегулювання кризи підтримати пропозицію, яку озвучить німецька сторона, про створення трьохстороннього консорціуму з управління ГТС.

Поки автори «сценарію» аналізують кандидатури на керівника НАК «Нафтогаз України» та роль, яку йому відведуть у цій грі.

 

Віктор Суворов, для sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-03-2014 10:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100