19.03.2024 08:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Бжезінський переконує, що Путін рушить на Київ, США мають надати Україні сучасне протитанкове озброєння

На фото російський танк в Снежном (Україна)

 

Відомий американський політолог, професор Збігнев Бжезінський не виключає розповсюдження російсько-українського збройного конфлікту на великі міста України, насамперед на Київ та Харків. За його словами, США повинні озброїти українців сучасною протитанковою зброєю, заявив він 16 червня 2014 року під час виступу у Центрі Вудро Вільсона (Вашингтон, США).

Повний текст доповіді Бжезінського опубліковано на сайті The American Interest.

«Я вважаю, що ми повинні дати українцям зрозуміти, що, якщо вони готові до опору, судячи з їх заяв та дій (хоча й не дуже ефективних), ми надамо їм протитанкові гармати, ручні протитанкові гармати, ручні ракети (в оригіналі: anti-tank weapons, hand-held anti-tank weapons, hand-held rockets – ред.) — тобто зброю, яку можна використовувати в умовах міста», — деталізував він своє бачення американської військової допомоги Україні.

Однак, как підкреслив Бжезінський, мова не йде про те, щоб озброювати українців для «нападу на Росію».

На сьогодні США вже надали Україні фінансової допомоги для військових витрат у розмірі 23 мільйони доларів.

В свою чергу генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен запропонував модернізацію українських ВПС.

Раніше головний ідеолог путінського фашизму Олександр Дугін у своїй програмній статті за 30 червня декларував: «наступний етап — битва за Київ».

За словами військового спеціаліста Юрія Касьянова, завдяки 10-денного перемир'я від Порошенко російський полковник Ігор Гіркін накопичив достатньо ресурсів для танкового удару зі Слов'янська по лінії Ізюм-Харків.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-07-2014 11:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100