8.05.2024 05:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Російські військові збили 2 українські літаки Су-25. Карта

На Донбасі збили два українських военних літака.

Про це Українській правді повідомив прес-офіцер  Олексій Дмитрашковський.

«Дійсно збиті два українські літаки в районі населеного пункту Саур-Могила. Обставини, чим вони були збиті та про долю льотчиків поки невідомі. Працює спец загін на місці падіння літаків», — сказав він.

Водночас голова прес-центру АТО Владислав Селезньов повідомив «Українській правді», що льотчики катапультувалися.

З його словами, працювали дві пари літаків.

«Вони виконували завдання з авіаційної підтримки наших підрозділів, які ведуть оборону кордонів нашої держави», — сказав він.

«Після успішного виконання завдання по наших літаках відпрацювали бойовики. Вони обстріляли наші літаки з зенітно-ракетних комплексів. Не зважаючи на те, що льотчики здійснили протиракетні маневри і відстрілювали теплові пастки, два літака були пошкоджені. Льотчики катапультувалися», — зазначив Селезньов.

Два літаки Су-25, які 23 липня 2014 року були збиті в районі Савур-Могили Донецької область, були атаковані, за попередньою інформацією, з боку РФ.

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

«Сьогодні в районі селища Дмитрівка 4 штурмовики Су-25 надавали вогневу підтримку підрозділам ЗС на кордоні нашої держави. Після успішного виконання завдання нашими льотчиками їх було обстріляно із зенітно-ракетного комплексу потужної дії», — повідомив Лисенко.

«Попри протиракетні маневри та відстріл теплових пасток 2 наші літаки на висоті 5200 метрів було підбито. За попередньою інформацією запуск ракет був здійснений із території Російської Федерації», — наголосив речник Інформцентру РНБО.

«За попередніми даними, ці літаки були збиті не терористами, оскільки ПЗРК не мають такої висоти ураження. Літаки були підбиті на висоті 5200 м. Це висота для протиповітряних комплексів, яка є притаманна лише для ракетних комплексів потужної дії», — додав Лисенко.

Він пояснив, що оскільки це сталося в районі Савур-Могили, то за попередньою інформацією, саме з-за кордону було вистрілено ці ракети.

Наразі слідство триває. Про долю екіпажів інформація із міркувань безпеки не розповсюджується.

Він зазначив, що терористи не заявляли про те, що цих військових взято в полон.

Лисенко висловив сподівання, з ними все гаразд.

 

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-07-2014 19:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100