29.03.2024 10:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Замість народовладдя Україну чекає руїна партократії

 

 

Судячи з усього, українців чекає найгірший варіант. Найгірший з міркувань народовладдя. Через неможливість проведення виборів під час війни та окупації, нам в якості нібито тимчасової міри запропонують стару партійно-списочну систему. Мовляв, мажоритарників в Криму та зоні АТО бути не може, а нам треба в умовах війни та окупації провести вибори і отримати повний склад ВР (450 депів), які будуть легітимними для усіх регіонів країни. Натомість, можливо синхронно буде проголосовано, що вже наступні вибори до парламенту будуть за прогресивними відкритими списками.

Важко сказати, який з варіантів для країни сьогодні є найкращим, але все почалося з Революції Гідності та з прагнення людей до правдивих змін. Якою б серйозною не була доцільність неповного задоволення виборчих потреб людей — це буде відходом від основних вимог Майдану, як не пафосно це звучить.

Дуже не хочеться сьогодні волати про «зраду Майдану» і подібні заїжджені речі, бо вхідних аналітичних даних у влади набагато більше ніж у нас з вами. Але скажіть, яка буде проблема, якщо такі потрібні вибори за мажоритаркою чи відкритими списками відбудуться і ми отримаємо не 450, а 410 депутатів? Що нам заважатиме дообрати тих 40 слуг народу після перемоги? Або чому не ввести апробоване в Європі пілотне електронне голосування в інтернеті по проблемним регіонам?

Відповідь про систему виборів дуже скоро ми отримаємо. Але так хочеться, щоб ми вже сьогодні рухалися вперед і брали краще із світової практики не очікуючи ефемерного і набридлого «завтра все реформуємо».

Ментально і стратегічно абсолютна більшість областей України готова до виборів по мажоритарним відкритим спискам і наявність проблем, навіть таких надсерйозних як сьогодні, не обов`язково мають стати перепоною для обрання дійсно народної Верховної Ради!

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-08-2014 20:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100