28.03.2024 10:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Турчинова відмовилися показувати декларації нардепів. Документ

Апарат Верховної Ради відмовився надати копії декларацій народних депутатів. Про це повідомляє рух «Чесно».

"26 червня Рух ЧЕСНО надіслав звернення до Голови Верховної Ради Олександра Турчинова із проханням опублікувати декларації усіх народних депутатів на офіційному сайті ВРУ, як того вимагає Закон «Про засади запобігання і протидії корупції». Проте у відповідь на звернення 6 серпня Рух ЧЕСНО отримав чергову «відписку». Як йдеться у відповіді, Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції» містить «незавершений механізм правового регулювання, оскільки не визначено способу та форми надання народними депутатами України копій декларацій, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, які б враховували вимоги закону щодо інформації з обмеженим доступом» — йдеться в повідомленні «Чесно».

Ось відповідь Ради:

 

 

"Рух Чесно закликає народних депутатів України особливо напередодні позачергових парламентських виборів продемонструвати виборцям свою фінансову прозорість. Ми звертаємось особисто до спікера ВРУ Олександра Турчинова та голів депутатських фракцій із закликом подолати “пережитки Януковича” — додають у «Чесно».

Також, за даними організації, навіть за часів президента Віктора Януковича і спікера Володимира Рибака у жовтні 2013-го було доступно 205 декларацій нардепів за 2012 рік. Зараз же оприлюднено 166 декларацій за 2013-й, менше 100 — на сайті Верховної Ради.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-08-2014 19:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100