28.03.2024 14:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ОБСЄ опублікувала протокол про припинення вогню на Донбасі. Документ

 

 

 

 

У ніч на 7 вересня 2014 року на сайті ОБСЄ був опублікований протокол, підписаний представниками України, РФ та ОБСЄ за результатами «мінської зустрічі».

Тристороння контактна група підписала протокол, спрямований на імплементацію мирного плану президента України та ініціатив президента РФ.

У документі з 12 пунктів йдеться про те, що сторони негайно мають припинити вогонь в двосторонньому порядку та забезпечити моніторинг і верифікацію з боку ОБСЄ режиму незастосування зброї.

У протоколі зазначається: «Забезпечити постійно діючий моніторинг на українсько-російському кордоні і верифікацію з боку ОБСЄ зі створенням зони безпеки в прикордонних районах України і РФ».

Сторони зобов'язалися «вивести незаконні збройні формування, а також бойовиків і найманців з території України».

Обидві сторони зобов'язуються невідкладно звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб.

В одному з пунктів йдеться, що сторони домовилися провести дострокові парламентські вибори в Донецькій і Луганській областях відповідно до закону «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» (закон про особливий статус).

Кожному учаснику тристоронньої контактної групи гарантується особиста безпека.

Також сторони домовилися «прийняти програму економічного відродження Донбасу і відновлення життєдіяльності регіону».

5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів терористів «ДНР» Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також втажка банди терористів «ЛНР» Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, «ДНР» і «ЛНР» за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

6 вересня президенти України та РФ провели телефонну розмову, в ході якої дійшли згоди, що «режим припинення вогню» на південному сході України в цілому виконується.

Разом з тим в  РНБО заявляли, що після підписання протоколу рашисти здійснили 28 обстрілів позицій сил АТО,  з них 10 — після оголошення «режиму припинення вогню».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-09-2014 12:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100