29.03.2024 02:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Донецьким й море по коліна

У Києві триває напрочуд цинічна афера, яку започаткував ще 2011 року виходець з Донецької області Івченко Роман Миколайович.

Відбувши тюремний строк за крадіжку державного майна, він «перекваліфікувався» на  безпечний завдяки прихильності української Феміди бізнес – обіцяв через засноване ним ТОВ «ДАВІР-ФІНАНС» збудувати киянам і гостям столиці квартири в Ірпіні.  Для цього винаймав офіси за різними київськими адресами й імітував у Ірпіні будівництво, практично не маючи для цього ні земельних ділянок, ні дозвільних документів. Першим клієнтам, які більше року тому почали прозрівати і  вимагати повернення вкладених коштів, Івченко видавав себе за онука чи племінника Миколи Азарова. І заснував нове ТОВ «ТРЕНД КОМПАНІ» з тими ж функціями – якомога довше «вішати лапшу» на вуха людям, живучи на широку ногу в Києві. А найбільш впертим він навіть почав грубити і погрожувати…

За короткий час жертвами знахабнілого афериста, який діяв разом із земляком Козловим Олегом Юрійовичем та іншими наближеними, стали близько 50-ти чоловік, сума внесених коштів перевищила 3 мільйони гривень.

—     Ми вклали в це будівництво останні кошти, спадкове майно, дехто взяв кредити в банку і продовжує виплачувати відсотки за ними, — кажуть потерпілі. – Та коли звернулися до прокуратури і міліції Ірпіня та Києва із заявами про шахрайські дії в особливо великих розмірах, побачили дивну прихильність до злодіїв. Навіть попри те, що значна частина нас вже отримала рішення суду про повернення безпідставно набутих коштів і порушені кілька кримінальних справ, ніхто ні притягувати винних до відповідальності, ні повертати видурене не збирається.

Розлючені вкладники криком кричали на серпневому засіданні Ірпінського міського суду «Заарештуйте Івченка або хоча б забороніть йому виїзд з України!» Та нічого подібного не відбулося, й головний шахрай чкурнув таки за межі України. Тому 11 вересня 2014 року цей суд таки виніс Ухвалу «про оголошення Романа Івченка в міжнародний розшук». Та, вочевидь, це мало що дає людям, які залишилися і без житла, і без своїх кровних…

З огляду на зухвалий злочин потерпілі вкладники «ДАВІРА-ФІНАНСУ» і «ТРЕНД КОМПАНІ» звертаються до Генерального прокурора України Віталія Яреми з вимогою провести ретельне розслідування дій аферистів і правоохоронців, які тривалий час утаємничували шахрайську діяльність, та сприяти у поверненні їхніх коштів.

Направлене звернення і до народних депутатів ВО «Свобода» Олега Тягнибока і Андрія Міщенка з проханням утворити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію з належного розслідування гучної квартирної афери в особливо великих розмірах, яка продовжує сумну славу «Еліта-центр».

Певно ж, у правовій державі неможливо уявити собі щось подібне. Тож  відкритими залишаються два питання: хто винен у величезній кількалітній афері в самісінькому центрі столиці і доки це триватиме в Україні?

 

Григорій Миколайчук, для sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-09-2014 10:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100