19.04.2024 12:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Росія планує захопити Херсонську область до Каховки, — Сергій Куніцин

 

 

Крим перетворюється на потенційно небезпечний напрям у військовому плані.

Про це ввечері 22 вересня 2014 року в ефірі на одному з телеканалів заявив радник президента України Сергій Куніцин.

«Існує військово-стратегічна загроза Україні з боку Криму», — сказав він. За його словами, у водосховищах Криму залишилося води на 1,5 місяці, керченська протока вже зараз не дозволяє перевозити необхідні товари в повному обсязі, а незабаром взагалі замерзне.

Він нагадав, що Крим також залежить від материкової України і в поставках електроенергії.

«Сьогодні складається така ситуація, що росіянам потрібно або нам Крим віддати, або Херсонську область до Каховки захопити — оскільки там шлюзи», — сказав Куніцин.

За його інформацією, до кордону з Херсонською областю на ділянці Перекоп-Армянськ стягнуте п'ятитисячне військове угруповання, десятки військових літаків та вертольотів.

«Тому Генштабу і всім іншим відомствам потрібно докласти максимум зусиль для посилення саме цього напрямку, цей напрямок є для нас надважливим», — підкреслив Куніцин.

27 серпня прикордонний загін відділу прикордонної служби «Красний Вівчар» Херсонського загону вступив у бій з диверсійно-розвідувальною групою, яка рухалася з території Криму, й відбив напад.

Також російські військовослужбовці здійснюють фортифікаційні облаштування блокпостів в районі окупованого селища Стрілкове Херсонської області.

11 вересня для цього двома вантажівками «Урал» в район Арабатської коси доставлено і розвантажено бетонні блоки.

16 вересня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що «загострення ситуації в Україні та іноземна військова присутність поблизу російського кордону, що зросла», внесли корективи в роботу командування Південного військового округу.

«Такий стан справ вніс певні корективи в повсякденну роботу командування округу. Одним з його пріоритетних завдань стало розгортання повноцінного і самодостатнього угруповання військ на кримському напрямку», — зазначив він.

Фактично всі дислоковані у північній частині окупованого Криму військові підрозділи РФ, а це 4 000 бійців особового складу з населених пунктів Армянськ, Красноперекопськ, Джанкой, Воїнське, Азовське висунуті до адміністративного кордону з материковою частиною України з усією технікою і боєприпасами та розташовані невеликими тактичними групами від Каркінітської затоки до Арабатської стрілки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-09-2014 21:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100