20.04.2024 16:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Глава Пентагону Чак Хейгел звільнився через бездіяльність Обами щодо України

Відставці глави Пентагону Чака Хейгела передувало розчарування діями Білого дому, що не затвердив його план зі стримування президента РФ Володимира Путіна.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Згідно з повідомленням, за два місяці до відставки Хейгел надіслав приватного листа до Білого дому, в якому стверджував про необхідність нових заходів, щоб приборкати Путіна і докладати більше зусиль, щоб заспокоїти стривожених європейських союзників.

Проте відповіді на нього глава Пентагону не отримав.

«Одна з речей, які Хейгел найбільше цінує — це ясність», — сказав один з представників Пентагону.

«Це не те, з чим Білий дім завжди добре справляється», — додав він.

Водночас, як пише видання, розчарування Хейгела щодо дій Білого дому по відношенню до вирішення кризи в Україні, розпочалося значно раніше.

Зокрема, за словами помічників глави Пентагону, він непокоївся, що Путін інтерпретуватиме бездіяльність США в питанні допомоги Україні як байдужість, і вирішить, що може робити в Україні все, що захоче.

Як повідомляють джерела, Хейгел намагався донести свою думку до Барака Обами під час приватної розмови в липні.

Зокрема, він наголосив, що США не приділяють достатньої уваги Росії та «коливається» від кризи до кризи без чіткого напрямку.

Окрім того, Хейгел повідомив Обамі, що саме РФ, а не Близький Схід, становить найбільшу загрозу світовій безпеці у довгостроковій перспективі.

У своєму листі у вересні глава Пентагону закликав Білий дім відреагувати на такі реалії «більш творчими заходами», які стримували б Путіна ще до того, як ситуацію загострюється.

24 листопада 2014 року стало відомо, що міністр оборони США Чак Хейгел йде у відставку.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-11-2014 17:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100