20.04.2024 02:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Турчинов на посаді секретаря РНБО — біда», — Анатолій Гриценко

Найбільша загроза для України, що вона зникне з карти Європи як цілісна держава. Про це в інтерв'ю «Газеті по-українськи» сказав колишній народний депутат Анатолій Гриценко.

«Не тільки через російську агресію, а й власну неспроможність. Подивіться, як різко змінилося ставлення світової спільноти до нас за останній рік. Від піднесення, захоплення — до відчуття роздратування, безнадьоги. Ми для партнерів стали чемоданом без ручки. Все — через неадекватність людей, які зі сцени Майдану сіли у владні крісла. Стрімкі блискавичні події, що відбулися в нас торік, дали нам шанс згодом стати лідером центральної та східної Європи. Але в нинішніх складних умовах країна виявилася без влади — президента, прем'єра, спікера, глави Нацбанку, генпрокурора. Є люди в кріслах — Порошенко, Яценюк. Гройсман, Гонтарева, Ярема. Немає керівників, здатних приймати професійні рішення і втілювати їх у життя. Все це підмінене показухою, балаканиною, хибною кадровою політикою. Генеральний прокурор — провал, глава Нацбанку — теж. Спікер Гройсман був цікавим мером Вінниці, але при чому тут парламент? Подивіться на склад уряду — кого туди делегували Порошенко і Яценюк. Професіонали, очевидно, тільки міністр освіти Квіт і соціальної політики Розенко. Решта не готові працювати з першого дня. А дехто зовсім не готовий», — зауважив він.

За його словами, Олександр Турчинов на посаді секретаря Ради національної безпеки та оборони — біда.

«Він мав би ще в березні-квітні піти під суд за здачу Криму. А його призначають на відповідальну посаду. Хто тоді нам лікар? Коли кажу про зникнення України з карти Європи — це не лише визнання факту, що влада здала Крим, 72 відсотки населення й десятки тисяч квадратних кілометрів Донбасу і подовжує здавати. А й те, що Україна із суб'єкта європейської політики після Майдану знову перетворилася на об'єкт, який за вуха кудись ведуть. Соромно, коли в уряд призначають іноземців, які слідкуватимуть, щоб не розкрадали гроші Міжнародного валютного фонду. Соромно, коли диктують, які проводити реформи. Їхнє розуміння якісних змін і що потрібно Україні — протилежні речі. Для МВФ завдання одне — щоб ми стали фінансово спроможними, повернули гроші. Крапка. Яким шляхом — не цікавить», — наголосив Гриценко.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-12-2014 21:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Вафлил Кацапов

    Цей скиглячій 3,14дар вже дістав,гнида.

    Тільки балаболити і може. Ну ще і красти .

    Що залишилося від армії після такого міністра оборони???

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100