19.04.2024 03:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Турчинов робить войовничі заяви, щоб підняти рейтинги, – політолог

Заява секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Турчинова щодо того, що формат АТО вичерпав себе і потрібен інший, не наблизить нас до вирішення конфлікту на Донбасі. Турчинов робить войовничі заяви, які відповідають інтересам «Народного фронту», щоб підняти рейтинг партії. Але ризик такої войовничості в тому, що війна може вийти за межі Донбасу.

Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

На переконання експерта, «Народний Фронт» за рахунок такої войовничості і показної антиросійськості хоче підняти власний рейтинг. Але сумнівно, що Турчинов здатний втілити цю заяву в реальність, тим більше, що не він приймає такі рішення.

«Складно пригадати таку ж войовничість і рішучість у Турчинова, коли він був виконуючим обов'язки президента в 2014 році і бездарно здав Крим і відреагував разом зі своїми соратниками на сепаратистський заколот на Донбасі. Де тоді був цей інший формат реагування на російську агресію?» – цікавиться Фесенко.

Водночас, наголошує політолог, такі ігри у війну на словах можуть перейти червону межу і створити серйозні проблеми для України. До того ж, зазначає Володимир Фесенко, Турчинов так і не пояснив, який новий формат вирішення конфлікту на Донбасі він має на увазі.

Якщо АТО виконала свою функцію, то інший варіант – війна. Але із заяви Турчинова не зрозуміло, він говорить про якийсь проміжний третій формат? Чи він таким чином закликає до війни? Але це тоді вкрай безвідповідальні заяви. Це може створити нам проблеми з нашими союзниками і продовженням санкцій проти Росії, якщо ми першими почнемо наступ. Це буде відразу ж використано проти нас, – переконаний політичний експерт.

Як нагадує у Володимир Фесенко, у 2014 році і на початку 2015-го всі були свідками того, що будь-яка спроба серйозного просування української армії вперед тягне за собою масштабне втручання російських військ.

Cекретар РНБО України Олександр Турчинов вважає, що Антитерористичну операцію на Донбасі потрібно завершити, оскільки в рамках цього формату окуповані території звільнити неможливо. Він пропонує перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією. За його словами, прийшов час не просто визнати окупованими деякі регіони Донецької і Луганської областей, але й на законодавчому рівні визначити засади державної політики щодо їхнього звільнення.

У 2014 році в.о. президента України зрадник Турчинов без жодного постріла дозволив російській армії окупувати Крим.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-06-2017 10:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100