17.04.2024 02:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Яценюк тарифи на газ підвищить у першому кварталі у 4 рази

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у першому кварталі 2015 року перегляне ціни на природний газ.

Відповідна норма закріплена законом про державний бюджет на 2015 рік, опублікованому в газеті «Голос України» від 31 грудня і відсутня в початковому законопроекті, внесеному урядом Яценюка на розгляд Верховної Ради 22 грудня 2014 року.

Переглянути ціни на газ для споживачів, як зазначається, необхідно для зменшення дефіциту НАК «Нафтогаз України» і забезпечення Кабінетом міністрів фінансування у повному обсязі пільг та субсидій для населення.

З остаточного тексту закону також виключено норми про введення максимального місячного розміру заробітної плати працівників держорганів та суддівської винагороди у 15 мінімальних заробітних плат, а також норма про нарахування зарплати народним депутатам і членам Кабміну тільки в розмірі посадового окладу.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на підсумковій прес-конференції 30 грудня заявив про необхідність прискорити приведення енерготарифів до ринкового рівня, направляючи кошти від скорочення дотацій НАК «Нафтогаз України» на адресну допомогу малозабезпеченим верствам населення.

Він зазначив, що бюджетні дотації НАК в 2015 році скорочено до 31,5 млрд грн з 110 млрд грн в 2014 році. За словами прем'єра, вивести «Нафтогаз» на беззбитковість планується протягом трьох років.

Попереднє підвищення тарифів на газ відбулося з 1 травня 2014 року, однак, як цинічно зазначив Яценюк, його позитивні результати були «з'їдені» девальвацією гривні. Наступне підвищення тарифів було заплановано на 1 травня 2015 року.

Водночас, «Нафтогаз України» не виключає встановлення вже в 2014 році єдиної ціни на природний газ для всіх споживачів України, що призведе до подорожчання палива для потреб населення в 4 рази.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-01-2015 21:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100