29.03.2024 07:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сергій Міщенко пропонує заборонити мобілізацію осіб без спеціальної підготовки

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови № 1698 від 12 січня “Про виправлення грубих порушень мобілізаційної підготовки та мобілізації”. Відповідний документ з’явився на офіційному сайті українського парламенту. Про це повідомляє sprotiv.org.

Необхідність прийняття проекту gостанови, на думку її автора позафракційного депутата Сергія Міщенка, зумовлена тим, що особи, які призвані під час мобілізації та не мають належної військової підготовки на практиці не проходять таку підготовку або проходять її у дуже короткі строки, за які неможливо здобути знання та практичні навички для участі у бойових діях.

У проекті постанови передбачається мобілізація в зону проведення антитерористичної операції, в першу чергу, військовослужбовців Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Міністерства оборони України, працівників податкової міліції та органів прокуратури, в тому числі офіцерів запасу зазначених органів, які проходили спеціальну підготовку, вміють поводитись зі зброєю і проходили відповідну атестацію.

Завданнями проекту gостанови є недопущення потрапляння в зону антитерористичної операції мобілізованих осіб, без спеціальної підготовки, без досвіду служби в лавах Збройних сил України.

Мобілізація до Збройних Сил України розпочнеться 20 січня 2015 року і пройде у два етапи. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак. “Ми призиваємо першу партію 20 січня. На 90 днів. Буде передбачено повне забезпечення і підготовка на всіх рівнях, починаючи з офіцерських кадрів, спеціалістів на полігонах, початкової підготовки і так далі. Вони зможуть собою займатись. І та кількість людей складає 50 тисяч осіб. Причому вона теж буде у два етапи: 24 тисячі і 26 тисяч”, — розповів мінстр.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-01-2015 20:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100