19.04.2024 23:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Яценюка хочуть брати більше хабарів. Законопроект

У ВР ініціювали скасування відповідальності за провокацію підкупу.Скасування відповідальності може спровокувати чиновників на активніше вимагання винагороди.

З відповідними пропозиціями виступив народний депутат Костянтин Матейченко (ПП «Народний фронт» Яценюка), який підготував законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо скасування статті 370 «Провокація підкупу»)» (№1690).

Як наголошує парламентар, до написання документа його підштовхнула неоднозначність правової оцінки самої провокації підкупу та складність розуміння змісту провокаційної діяльності як такої. «Зокрема, не зовсім зрозумілими залишаються питання щодо визначення об’єкта цього злочину; відмежування провокації підкупу від суміжних злочинів та правомірної діяльності працівників правоохоронних органів, спрямованої на виявлення та документування фактів давання чи одержання хабара; співвідношення провокації підкупу та співучасті в його даванні або одержанні», — наголошує К.Матейченко.

Відповідно до чинної редакції ст.370 КК свідоме створення службовою особою обставин, що зумовлюють пропонування неправомірної вигоди або прийняття відповідної пропозиції для того, щоб потім викрити того, хто погодиться на хабар, карається обмеженням волі на строк до 5 років
або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років та досить значним штрафом.

Водночас скасування санкцій може підштовхнути чиновників до боротьби з колегами шляхом провокування хабарів і подальшими викриттями. Крім цього, не виключено, що дехто з посадовців спробує прикритися тим, що насправді не вимагав хабара, а тільки провокував підкуп із благими намірами, повідомляє sprotiv.org.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-01-2015 21:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100