28.03.2024 17:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кремлівські маріонетки Донбасу вимагають у Мінську ще щонайменше 550 кв км території України

Під час переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську представники угруповань «ДНР» та «ЛНР» наполягали, щоб лінією розмежування була лінія зіткнення сторін станом на 31 січня 2015 року.

Про це повідомив рашист терористичної групи «ДНР» Денис Пушилін за підсумками переговорів Групи перед відльотом з Мінська, повіломляє Радіо Свобода.

«Під час переговорів «ДНР» і «ЛНР» наполягало, щоб лінією розмежування була фактична лінія зіткнення сторін на сьогодні. Київ наполягає на лінії станом на 19 вересня», – заявив Пушилін.

Коментуючи непояву на переговорах у Мінську лідерів збройних угруповань, Пушилін сказав, що керівники «ДНР»і «ЛНР» приїдуть на переговори в Мінськ тільки після підписання підсумкового документа і наказу президента України Петра Порошенка про призупинення вогню.

Пушилін додав, що статус екс-президента України Леоніда Кучми дозволяє тільки готувати документи, оскільки він не несе відповідальності за виконання угод.

Раніше в суботу сам Леонід Кучма назвав винуватцями зриву зустрічі у Мінську лідерів «ДНР» та «ЛНР», які не приїхали на переговори.

Зустріч тривала понад чотири години, про досягнення будь-яких домовленостей учасники не повідомили.

Офіційний Київ неодноразово наполягав, що у Мінських домовленостях і надалі чітко вимагає фіксації з бойовиками лінії контакту станом на 19 вересня 2014 року, що узгоджено Мінським меморандумом.

Раніше Путін зажадав від Порошенка віддати ще 550 кв км території України.

Національне бюро розслідувань України розповіло про копію листа Путіна Петру Порошенку, в якому, як сурмили російські ЗМІ, нібито міститься «мирний план» президента РФ.

Ніякого «плану» там насправді немає, а є одне-єдине речення, щоб «обидві сторони — як українські силові структури, так і ополченці Донбасу (" ДНР «та» ЛНР ") — взяли невідкладних заходів до припинення взаємних обстрілів, а також негайного відводу сторонами конфлікту засобів ураження калібром понад 100 мм на дальності, встановлені мінським Меморандумом від 19 вересня 2014, виходячи з фактичного проходження лінії зіткнення відповідно до доданої карти».

Але що ж це за «фактичне» проходження лінії зіткнення?

До послання справді додається цікава карта — «Схема відводу озброєння калібром понад 100 мм на південному сході України». На ній штрих-пунктиром проведена лінія, загадково позначена, як «Лінія дотику сторін станом на 19 вересня 2014 і 13 січня 2015».

Але за час «перемир'я», починаючи з вересня, сили бойовиків значно просунулися в західному напрямку: за офіційними оцінками, бойовики відкусили більше 550 кв км території.

Навіть ще під час самих переговорів у Мінську російські окупанти зайняли 28 населених пунктів. Тому лінія дотику на 13 січня 2015 суттєво відрізняється від лінії на 19 вересня 2014 Але насправді порівнювати путінські апетити треба не з лінією фронту від 19 вересня, а до затвердженої в той день в Мінську лінією, чиї координати і увійшли в секретний додаток до мінському меморандуму.

По суті, Путін 15 січня 2015 запропонував відійти від зафіксованої в цьому документі лінії і легітимізувати «фактичну», тобто сьогоднішню, що абсолютно не на користь України.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-02-2015 9:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100