26.04.2024 20:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через бездіяльність командування Дебальцево за добу стане другим Іловайськом? Подробиці з пекла. 4 фото

Українські військові в районі Дебальцевого знаходяться в оточенні і постійно обстрілюються бойовиками. За їх оцінкою, ситуація критична.

«Тримаємося, але складно. Якщо не приймуть якесь рішення негайно, протягом доби бригади може не існувати. Бригада може зникнути», — повідомив по телефону ZN.UA офіцер 128-ї бригади, позивний «Гусар».

Він зазначив, що військові своїми силами не зможуть вийти з оточення без сильної вогневої підтримки з боку інших підрозділів сил АТО. Також для виходу потрібно розблокувати «який-небудь маленький шматочок дороги».

 

 

При цьому він зазначив, що «бригада могла вийти своїми силами ще 4 дні тому, поки не була запущена ситуація. Треба піднімати авіацію, рівняти землю, зносити панівні висоти, давати якусь техніку і виводити війська. Інакше буде повторення Іловайського котла, коли люди пішли по „зеленому коридору“, і були розстріляні з допомогою артсистем супротивника», — додає військовий. Також, за словами Гусара, вони просять не «зелений коридор», а допомогу. «Резерви очікуються більше 13 годин», — підсумував військовий.

За словами бійця, в даний час спостерігається брак снарядів. «До нас приходили конвої. Одна гармата за день активного бою витрачає близько 200 снарядів. Те, що нам приходило, так це 4-5 автомобілів. Один автомобіль підвозить тільки 160 снарядів. Як ви думаєте, наскільки годин бою цього вистачить при постійних обстрілах» — сказав офіцер.

«Пройшло вже майже п'ять діб з того моменту як Дебальцеве оточене. Коли донецький аеропорт взяли, брехали людям п'ять днів, що він під контролем. Насправді було навпаки», — повідомив офіцер 128-ї бригади.

«Дебальцеве фактично знаходиться в оточенні вже 5 днів. Там був якийсь маленький шлях, по якому намагались прориватися у бій. Втрачали машини, проривалися», — додав він.

 

 

На поточний момент бойовики майже повністю контролюють Дебальцеве: захоплений залізничний вокзал, міське відділення міліції, міськадміністрація, табір 128-ї бригади відстрілюється з «Градів». За добу поранено щонайменше 20 українських військових.

 

 

«Противник зайняв панівні висоти вздовж траси, з яких веде вогонь по ній. Те, що там красиво розповідають, що там є шляхи сполучення, якісь інші обхідні шляхи, грунтові дороги... У нас існувала ця дорога, але станом на вчорашній вечір конвой, який йшов звідси з Дебальцевого... 13 поранених... Конвой складався з 5 машин. Не вийшла жодна машина. Вийшло всього-на-всього 7 чоловік. Доля всіх інших не відома. Дорога замінована, на дорозі є засідки. Дорога повністю контролюється противником», — зазначив військовий.

Тетяні Білоус дозвонився чоловік її рідної сестри, що боронить Україну на сході.

«Критична ситуація під Дебальцевим. Сьогодні вранці чоловік моєї рідної сестри, який зараз знаходиться в Дебальцево зміг дозвонитись до нас. Він просив допомоги, оскільки ситуація, яка зі слів штабу АТО є керованою, в дійсності критична. Кільце замкнулось вже тиждень тому, немає під'їзду харчів, води, боєприпасів. Офіцери сидять в бункерах, хаос через брак командування. Бійці приречені...Прошу Всіх максимальний репост, для того, щоб достукатись до свідомості керівництва держави і АТО заради збереження життів наших патріотів», пише у Фейбуці Тетяна, повідомляє sprotiv.org.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-02-2015 19:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100