16.04.2024 10:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Росія вдвічі зменшила Україні поставки вже передплаченого газу

Російська Федерація порушила Брюссельські угоди, не виконавши заявку на поставку в Україну передплаченого газу, повідомляє sprotiv.org.

Про це йдеться в заяві «Нафтогазу».

«НАК „Нафтогаз України“ звернулася до ВАТ „Газпром“ з вимогою пояснити невиконання заявки на поставку 22 лютого 2015 р. передплаченого газу. Замість замовлених в рамках контракту 114 млн куб. м газу „Газпром“ поставив тільки 47 млн куб. м. „Нафтогаз“ вважає таке невиконання заявки порушенням як контракту на поставку газу між компаніями, так і тристороннього юридично зобов'язуючого протоколу, підписаного міністром енергетики Росії Олександром Новаком, єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером і міністром енергетики України Юрієм Проданом 30 жовтня 2014 р. в Брюсселі», — зазначає прес-служба компанії.

Повідомлення про порушення контракту і Брюссельського тристороннього протоколу було надіслано сьогодні до Кабінету міністрів, Європейської комісії, а також до секретаріату Енергетичного співтовариства в рамках процедури швидкого реагування.

«19 лютого 2015 р. „Нафтогаз“ подав заявку на поставку 114 млн куб. м газу в Україну через газовимірювальні станції Суджа, Писарівка, Сохранівка, Валуйки, Кобрин і Мозир. Відповідно п. 3.3 Додатку №33 від 30 жовтня 2014 р. до контракту від 19 січня 2009 р. на постачання природного газу „Газпром“ був зобов'язаний безумовно поставити замовлений обсяг не пізніше ніж через дві доби після отримання заявки», — нагадали у прес-службі.

Зазначається також, що відповдно до Додатку №33 покупець може подати заявку на збільшення добового обсягу поставки до 114 млн куб м або на зменшення добового обсягу поставки до 0 куб м. Продавець зобов'язаний виконати таку заявку покупця в повному обсязі у разі, якщо заявка подана за дві доби до дати передбачуваного збільшення або зменшення добового обсягу поставки. Допустиме відхилення від добового обсягу поставки становить не більше 6%.

«Станом на 19 лютого 2015 р. „Нафтогаз“ здійснив передоплату за 454 млн куб. м газу. Станом на початок 23 лютого 2015 р. передплачений баланс становить 287 млн куб. м газу», — повідомили в компанії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-02-2015 23:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100