19.04.2024 17:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Злочинні схеми Коломойського. Розслідування

За випад в сторону журналіста радіо «Свобода» Ігор Коломойський отримав догану від президента, в той час як у європейських країнах для чиновника першого рангу така поведінка означала б завершення кар’єри.

Перед цим Коломойського вирішили відсторонити від схеми, яка приносила його бізнесу мільйони. У четвер, 19 березня 2015 року, на час перевірки від керівництва компанією «Укртранснафта» усунули людину Коломойського Олександра Лазорка. Перевірка пов'язана з тим, що державне підприємство, яке керує магістральними нафтопроводами, чомусь  платить втридорога за зберігання нафти приватним заводам групи «Приват», якою володіє Коломойський.

– Затрати на зберігання нафти склали майже 305 мільйонів гривень. Це дуже велика сума, незрозуміла, нелогічна, тому треба було провести перевірку по у цих фактах, – говорить голова наглядової ради «Укртранснафти» Олександр Савченко.

Щодня заводи Коломойського отримують за зберігання нафти 2,5 мільйона гривень. А ще навесні 2014 року з нафтогону викачали 675 тисяч тон державної технологічної нафти, щоб вона не дісталася сепаратистам.

– Без свого менеджменту групі «Приват» не поталанило б і не вдалось би відкачати технологічну нафту, – пояснює цінність Лазорка Леонід Косянчук, президент Асоціації «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України». – За зберігання технологічної нафти, якої, мені здається, вже давно немає, Коломойський щоденно утримував по кілька мільйонів від держави. Зрозуміло, чому Коломойський туди приїхав з автоматниками.

Тим часом Верховна Рада цього ж дня ще підрізала крила впливовому олігарху, змінивши закон про акціонерні товариства. Це означає, що тепер з-під контролю Коломойського може бути виведена ще одна державна компанія – «Укрнафта». Маючи у ній лише міноритарний пакет, олігарх примудрявся блокувати виплати дивідендів.

За останні 4 роки держава не отримала щонайменше 2 мільярда прибутку «Укрнафти».

Власне, ухвалене парламентом рішення – це не спроба забрати щось у Ігоря Коломойського. Це просто важіль для держави, аби повернути своє ж майно і права.

Юлія Турбаєвська, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-03-2015 20:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100