19.03.2024 05:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Податком з працюючих пенсіонерів у вишах Яценюк вирішив зруйнувати українську науку

Податок щодо працюючих наукових та науково-педагогічних працівників пенсійного віку у вищих навчальних закладах може призвести до руйнування найвідоміших наукових шкіл, центрів і лабораторій, що очолюються знаковими людьми – академіками, професорами, доцентами.

Так вважає народний депутат Микола Томенко, повідомляє sprotiv.org.

Він зауважив, що виступав проти і не голосував за цей додатковий податок з працюючих пенсіонерів, оскільки очевидно, що абсолютна більшість цих людей все життя пропрацювала в науці, створила власні школи, науково-дослідницькі центри, які передають знання і генерують ідеї чи проекти.

“Без таких людей навряд чи відбулася би більшість університетів в Україні та були би реалізовані наукові проекти”, – вважає М. Томенко.

Натомість, за його словами, неадекватна ідея уряду Яценюка, якою вирішили, що кількома сотнями мільйонів гривень можна врятувати Пенсійний фонд і українську економіку, вже сьогодні призвела до серйозної руйнації найвідоміших вишів.

Томенко навів приклад з Національним університетом біоресурсів та природокористування, де після запровадження такої ініціативи вже звільнилося 22 професори і 37 доцентів. І така тенденція – по всій Україні.

Парлементар нагадав, що Верховна Рада повинна розглянути питання так званих “елітних пенсій”. “Не можуть генерали міліції чи політики отримувати 90% пенсії від заробітної плати, нарахованої в останні кілька місяців. Такі «елітні пенсії» треба ліквідовувати. Але скорочувати зароблені розумом, дослідженнями і міжнародним визнанням пенсії – це злочин”, – вважає народний депутат.

Тому він заявив, що вимагатиме скасувати відповідну норму цієї урядової ініціативи, якою знищується науковий потенціал в українських вищих навчальних закладах.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-04-2015 16:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100