19.03.2024 06:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ЗЕ-реформа. Холуй Табачника Шкарлет скасував червоні дипломи

В Україні відмовилися від червоних дипломів для випускників навчальних закладів, які закінчили навчання з відзнакою, повідомляє 40ka.info.

Наказ Міністерства науки і освіти України №1571 про таку новацію для вишів набув чинності від січня 2021 року.

При цьому вищі навчальні заклади мають право видавати випускникам дипломи з особливими відмітками про їх успішність. Про це 15 січня передали в прес-службі МОН України.

У відомстві зазначили, що українські виші мають широку академічну автономію і за рішенням вчених рад самі можуть вносити до додатка диплома європейського зразка «відомості про відмінні навчальні досягнення випускника».

У МОН розповіли, що вимоги до присудження нагороди університети також визначають самостійно.

Крім того, наказ «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) та додатка до них, зразка академічної довідки», можуть внести зміни. Так, зараз Мін'юст проводить правову експертизу документа, і після обробки він може бути скоректований.

У прес-службі МОН вказали, що відомством були розроблені форми документів про вищу освіту та наукові ступені, що відповідають закону України «Про вищу освіту» та постанові уряду:

  • форма диплома молодшого бакалавра;
  • форма диплома бакалавра;
  • форма диплома магістра;
  • форма диплома доктора філософії;
  • форма диплома доктора мистецтва;
  • форма диплома доктора наук;
  • форма додатка до диплома європейського зразка.

 

Сергій Миколайович Шкарлет народився 19 жовтня 1972 року в місті Коканд Ферганської області, Узбекистан.

На місцевих виборах 2010 року Шкарлет балотувався до Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Тоді ж він зізнався журналістам, що на президентських виборах підтримував Віктора Януковича і давно визначився з політичними вподобаннями:

“Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, , коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди і принципи Партії регіонів. Впевнений, разом з Президентом ми вибудуємо міцну вертикаль влади, яка займатиметься ділом і досягне значних результатів. Ми збудуємо нову Чернігівщину!”, — зазначив Шкарлет.

Сергія Шкарлета звинувачують у плагіаті, проте сам він цього не визнає і відкидає всі звинувачення.

На сайті “Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях” наведено багато фактів плагіату в наукових роботах Шкарлета як одноосібного авторства, так і в колективних монографіях.

Сергій Шкарлет мав більше ніж дружні стосунки з міністром освіти часів Януковича Дмитром Табачником. На фото — його нагородження у кабінеті Табачника.

Відзначився новоспечений в.о. міністра освіти не лише в царині науки. За Шкарлетом тягнеться корупційний “хвіст”.

У січні 2020 року Чернігівський технологічний університет за державні кошти придбав білий пікап Volkswagen Amarok VOLCANO, який коштує понад 1,5 млн грн.

Верховна Рада після піврічного затягування призначила повноправним міністром освіти та науки Сергія Шкарлета. Попри шлейф скандалів, на цьому наполягав президент Володимир Зеленський.

«За» проголосували 226 депутатів — мінімальна більшість голосів. Шкарлета підтримали фракції «Слуга народу», ОПЗЖ та групи «За майбутнє» і «Довіра».

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-01-2021 11:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100